FCSB e un club sărac în comparație cu PAOK! Salariul vedetei lui Răzvan Lucescu este egal cu bugetul unei echipe din SuperLiga!

FCSB e un club sărac în comparație cu PAOK! Salariul vedetei lui Răzvan Lucescu este egal cu bugetul unei echipe din SuperLiga!

Campioana României a pornit excelent sezonul acesta din Europa League, a învins-o la București pe Riga cu 4-1 și e bine plasată în calculele pentru calificarea în fazele următoare ale competiției. Doar că letonii au fost adversarii cei mai săraci din seria care îi este rezervată FCSB-ului. De acum înainte, oamenii lui Gigi Becali vor trebui să producă surprize ca să mai câștige puncte.

Un singur jucător al lui PAOK Salonic câștigă cât bugetul anual al Sloboziei, echipa care a făcut egal cu FCSB-ul lui Gigi Becali!

O astfel de misiune vor avea și în seara aceasta pe stadionul Toumba din Salonic. PAOK a pierdut în prima rundă, 1-3 cu Galatasaray la Istanbul, și are nevoie de trei puncte ca să-și îmbunătățească și situația din clasament, și moralul care i-a fost zdruncinat și de un eșec în derby-ul local cu Aris, 0-1 pe aceeași arenă pe care vor evolua și roș-albaștrii astăzi, de la ora 22:00.

Răzvan Lucescu este presat să redreseze echipa și rezultatele ei deoarece pretențiile șefilor din Salonic sunt unele mari, în acord cu bugetul pe care conducerea l-a tot crescut în anii recenți. Nivelul economic al lui PAOK este cu mult mai bun față de ceea ce avem în SuperLiga noastră.

Nici măcar Gigi Becali și FCSB nu se apropie de sumele pe care le rulează grecii! Lucescu are sub comandă un fotbalist, Andrija Zivkovic, plătit cu 3 milioane de euro anual! E o sumă apropiată de bugetul anual al Unirii Slobozia, o formație din SuperLiga cu care FCSB a remizat în sezonul acesta, 2-2.

Răzvan Lucescu are vedete plătite cu bani mulți. Cel mai bogat fotbalist al lui PAOK a mai bătut-o o dată pe FCSB, cu Mirel Rădoi pe bancă

PAOK a tot investit și a atras jucători din ce în ce mai buni și mai cunoscuți. Zivkovic, 28 de ani, este un internațional cu 51 de meciuri în naționala Serbiei. El a mai jucat contra FCSB în 2015. Cu Partizan Belgrad, mijlocașul lateral i-a învins pe roș-albaștrii pe care îi conducea Mirel Rădoi, a fost 1-1 la București și 4-2 pentru alb-negri la Belgrad.

FCSB a fost eliminată atunci din turul al treilea preliminar al Champions League. Clubul din Salonic a mai recrutat în vara aceasta un ex-iugoslav, chiar pe unul și mai cunoscut decât este Zivkovic. Grecii l-au adus pe Dejan Lovren, croatul fost la Liverpool, la Lyon, la Zenit Sankt Petersburg.

Lovren, 35 de ani, a jucat de 78 de ori în naționala Croației. Chiar dacă vârsta lui este una înaintată, PAOK i-a oferit un salariu cum nu i-ar fi putut plăti nicio echipă din campionatul românesc. Fundașul central a primit un contract valabil doi ani și va câștiga 800.000 de euro în prima stagiune și 700.000 de euro în a doua.

Bugetul și salariile imense nu l-au ajutat pe Răzvan Lucescu să ajungă în Champions League, s-a blocat la nivelul la care e și FCSB

El va încasa, așadar, 1,5 milioane de euro la Salonic și va încheia înțelegerea cu grecii când va fi împlinit deja 37 de ani. La FCSB, tot un fundaș central ”bătrân” câștigă bani mulți. Cel mai bine plătit din tot lotul e Vlad Chiricheș, cu 360.000 de euro pe sezon doar din salariu. Stoperul în vârstă de 34 de ani a mai încasat niște bani și la semnarea contractului, mai primește și bonusuri.

Cu toate bonusurile lui, Chiricheș nu se apropie de salariul lui Dejan Lovren și, în niciun caz, de acela al lui Andrija Zivkovic! PAOK a investit încontinuu ca să întărească echipa, obiectivele fiind câștigarea campionatului în Grecia și accesul în grupa Champions League. Răzvan Lucescu le-a îndeplinit alb-negrilor visul de a triumfa pe plan intern, a câștigat două titluri de campion, dar s-a oprit mereu în preliminariile UCL. În sezonul acesta, pe PAOK a scos-o Malmo din Champions, pe FCSB a eliminat-o Sparta Praga. Atunci când învingătoarele s-au întâlnit în playoff, cehii au obținut calificarea în faza-vedetă a celei mai tari competiții intercluburi din Europa.

93.400.000 de euro valorează lotul lui PAOK Salonic, conform transfermarkt.com. FCSB este evaluată la 36.850.000 de euro
17.000.000 de euro este prețul lui Giannis Konstantelias, 21 de ani, un playmaker considerat un wonderkid în Grecia. Cel mai bine cotat de la FCSB e Darius Olaru, 26 de ani, la 7.000.000

Programul FCSB în Europa League după partida cu PAOK din seara aceasta:

24 octombrie: Rangers – FCSB

7 noiembrie: FCSB – Midtjylland

28 noiembrie: FCSB – Olympiacos

12 decembrie: Hoffenheim – FCSB

23 ianuarie: Qarabag – FCSB

30 ianuarie: FCSB – Manchester United

Please follow and like us:
Pin Share