De ce ți se întâmplă uneori să vezi în ceață. Explicația specialiștilor te va surprinde

De ce ți se întâmplă uneori să vezi în ceață. Explicația specialiștilor te va surprinde

De ce ți se întâmplă, uneori, să vezi în ceață, de fapt? Specialiștii spun că este vorba, în general, de afecțiuni minore, dar acest simptom poate semnala și probleme mai grave.

De ce ți se întâmplă uneori să vezi în ceață. Explicația specialiștilor

Poate ți s-a întâmplat, măcar o dată în viață, să te confrunți cu vederea în ceață. adică pierderea clarității câmpului vizual. Aceasta poate apărea brusc sau treptat și poate fi temporară sau permanentă.

Ambii ochi sau doar unul singur ar putea fi afectați de vederea în ceață, care poate apărea din diverse motive. De altfel, poate fi o consecință a mai multor afecțiuni.

De multe ori, vederea în ceață poate indica afecțiuni minore. Aceasta poate reprezenta o consecință a oboselii cronice, a expunerii pentru mai mult timp la lumina albastră, de la telefon, laptop sau tabletă, fără ochelari de protecție.

De altfel, vederea în ceață poate apărea și din cauza purtării unei perechi de ochelari cu dioptrii greșite. Poate fi, totodată, un simptom al afecțiunilor oftalmologice, cum ar fi miopia, astigmatismul, hipermetropia sau conjunctivita.

În plus, pe măsură ce înaintăm în vârstă, claritatea vederii scade, această afecțiune fiind numită presbiopie. Tensiunea arterială scăzută poate fi o altă cauză care poate provoca vederea în ceață, conform doc.ro.

Consumul de substanțe interzise, precum amfetamina, poate provoca vederea în ceață. Simptomul mai poate fi cauzat și de anemie, în timpul sarcinii sau din cauza unei căderi de calciu.

Ce afecțiuni grave poate semnala vederea neclară

Cu toate acestea, există și situații în care vederea neclară poate indica o afecțiune gravă. Aceasta poate fi un simptom al unei boli mai grave, cum ar fi cancerul sau hemoragiile cerebrale.

În cazul în care te confrunți cu o anomalie oftalmologică persistentă, e necesar să mergi la medic pentru a evita situațiile grave. Vederea încețoșată sau pierderea temporară a vederii poate semnala un accident vascular cerebral sau un atac ischemic tranzitoriu.

Mai există și alte afecțiuni grave care pot fi semnalate de vederea în ceață. Printre acestea se numără cataracta, glaucomul, epilepsia, retinoblastomul (cancer al retinei) sau desprinderea de retină.

Persoanele diabetice se pot confrunta cu vederea încețoșată. Aceasta poate fi un simptom al retinopatiei diabetice, precum și a altor complicații ale acestei boli.

Atunci când indexul glicemic crește, se poate ajunge la acumularea de lichide la nivel ocular. Acest lucru cauzează inflamația ochilor, motiv pentru care poate apărea vederea în ceață.

Vederea neclară este, de asemenea, unul dintre primele simptome ale persoanelor care sunt diagnosticate cu diabet. După ce este început tratamentul, iar nivelul de zahăr din sânge se reglează, inflamația oculară începe să scadă, iar vederea este normală.

De multe ori, vederea în ceață apare alături de alte simptome, cum ar fi uscăciune sau scurgeri la nivel ocular, sângerare la nivel ocular, fotosensibilitate (sensibilitate la lumină), inflamația ochilor, care e însoțită de roșeață și dureri de ochi, dar și de mâncărimea ochilor.

Please follow and like us:
Pin Share