Crater în mijlocul drumului între Năvodari şi Lumina. Traficul este deviat după ce o conductă de apă a fost avariată

Crater în mijlocul drumului între Năvodari şi Lumina. Traficul este deviat după ce o conductă de apă a fost avariată

Polițiștii din Constanța au fost nevoiți să redirecționeze traficul rutier între localităţile Năvodari şi Lumina, joi, după ce a apărut un crater în drum. Mai exact, porţiunea din DJ 226 s-a surpat.

Crater în drum între localitățile Năvodari și Lumina

Potrivit primăriei Năvodari, cea care se ocupă de acea porţiune din drum, spune că cel mai probabil totul s-a produs după o avarie la o conductă subterană. Totul ar fi fost provocat de o companie privată care se ocupă de lucrări de subtraversare a reţelelor electrice.

Se pare că groapa a survenit joi pe DJ 226 Năvodari – Lumina din cauza refulării apei dintr-o conductă subterană de mari dimensiuni, iar aceasta este posibil să fi fost avariată în timpul executării unor lucrări de subtraversare pentru reţele electrice, mai spun autorităţi locale.

„Din primele verificări este vorba de realizarea unor lucrări pentru extinderea reţelelor electrice. Unul dintre constructori, care realiza o forare orizontală pentru o subtraversare a acestor reţele, a avariat una din conductele de refulare de mari dimensiuni. Menţionez că pentru această lucrare s-a luat aviz de amplasament, aviz în care se specifica traseul reţelelor hidroedilitare. Mai mult decât atât, prin aviz, constructorului i s-a pus în vedere faptul să realizeze sondaje, precum şi să ceară asistenţă tehnică pe perioada derulării lucrărilor.

Din ceea ce am înţeles de la colegii mei, nu a respectat niciuna din măsurile impuse prin acest aviz, lucru care a dus la avarierea conductei de refulare. Vom interveni în regim de urgenţă atât pentru refacerea acestei magistrale, cât şi pentru refacerea drumului şi, evident, că toate costurile legate de toate aceste lucrări de refacere vor fi suportate de constructorul vinovat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Regiei Autonome Judeţene de Apă (RAJA), Irina Oprea.

Cum este deviat traficul rutier

Șoferii sunt redirecționați pe rute ocolitoare (Rândunelelor – USAS – Lumina) după apariţia în șosea a gropii de mari dimensiuni. De asemenea, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa a anunţat că în jurul orei 11.30, poliţiştii din Năvodari au fost alertați că o porţiune din DJ 226, între localităţile Năvodari şi Lumina, s-a surpat.

„La faţa locului s-au deplasat poliţiştii Serviciului de Siguranţă Rutieră şi Poliţiei Oraşului Năvodari, împreună cu reprezentanţi ai administratorului drumului public. În zonă au fost instituite măsuri de semnalizare a transonului de drum respectiv  şi de deviere a traficului”, au transmis poliţiştii.

„Traficul rutier dinspre Năvodari spre Lumina şi invers este deviat la această oră pe rute ocolitoare (Rândunelelor – USAS – Lumina) ca urmare a apariţiei în carosabil a unei gropi de mari dimensiuni cauzată de o avarie la o conductă subterană.

În prezent se fac verificări pentru stabilirea cauzelor exacte şi se vor lua măsuri pentru stabilizarea zonei şi refacerea carosabilului. Din primele informaţii, conducta ar fi fost avariată de o companie privată ce execută lucrări de subtraversare a unor reţele electrice”, au fost precizările făcute de reprezentanţii Primăriei Năvodari.

Cheltuielile pentru intervenţie vor fi suportate de companiile care s-au ocupat de lucrări și au dus la afectarea drumului.

Please follow and like us:
Pin Share