Metoda cea mai simplă prin care scoți cheia blocată în butuc. Ai nevoie de un ingredient banal pe care sigur îl ai în casă

Metoda cea mai simplă prin care scoți cheia blocată în butuc. Ai nevoie de un ingredient banal pe care sigur îl ai în casă

Metoda cea mai simplă pentru a putea scoate cheia blocată în butuc. Există un singur ingredient de care ai nevoie pentru acest lucru. Îl ai și tu în casă, cu siguranță.

Metoda cea mai simplă prin care scoți cheia blocată în butuc. Ingredientul simplu de care ai nevoie

În cazul în care cheia ta a rămas blocată în butuc, la ușa metalică, nu trebuie să intri în panică, deoarece există câteva soluții pentru a o putea scoate.

Cauza principală o poate reprezenta, în general, cheia care poate ajunge să fie uzată sau deteriorată cu timpul. Și butucul poate fi cauza, mai ales dacă s-a blocat sau nu a fost montat bine.

O altă cauză poate fi dată chiar de ușă, care poate fi deformată sau mecanismul din interiorul ei ar putea să fie defect. Mecanismul nu poate fi văzut, însă, caz pentru care ai nevoie de ajutorul unui specialist.

Trebuie să iei în calcul și unele zgomote sau indicii care ar putea indica faptul că ușa sau sistemul de închidere au o problemă. Daca cheia este introdusă cu dificultate în ușă sau apar zgomote atunci când o rotești, poți chema un expert, deoarece s-ar putea să ajungi să nu mai poți deschide ușa.

În schimb, dacă deschizi sau închizi ușa cu cheia, iar aceasta opune rezistență, atunci sistemul de închidere poate fi defect.Dacă ai rămas cu cheia blocată în butuc, atunci nu trebuie să o forțezi.

În acest fel, poți rupe cheia sau chiar poți strica butucul. Atunci când cheia se blochează, atunci cel mai bine este să lubrifiezi butucul. Pentru acest lucru, trebuie să folosești un produs special.

Alte variante foarte bune sunt uleiul de gătit, uleiul de mașină sau un alt spray lubrifiant, potrivit cumsa.ro. Acesta trebuie aplicat în jurul cheii și în butuc, după care se lasă să acționeze.

După aceea, trebuie să miști cheia din nou pentru a o putea debloca. Dacă această soluție nu a funcționat, atunci poți scoate cheia cu ajutorul unui clește. E nevoie să tragi foarte ușor și să încerci să miști cheia. Pentru a nu o rupe, nu trebuie să tragi tare.

Mai există alte variante, cum ar fi să încălzești cheia cu o brichetă. În cazul în care niciuna dintre metode nu funcționează, atunci ar trebui să apelezi la un expert.

Please follow and like us:
Pin Share