Orașul din România adorat de turiști, dar de care localnicii fug. Doar câțiva oameni mai trăiesc aici, deși în general străzile sunt mai mereu pline

Orașul din România adorat de turiști, dar de care localnicii fug. Doar câțiva oameni mai trăiesc aici, deși în general străzile sunt mai mereu pline

Orașul din România adorat de turiști, dar de care locuitorii fug. Doar câțiva oameni mai trăiesc aici, deși în general străzile sunt mai mereu pline. Se găsește destul de aproape de București și este luat cu asalt în special în weekend.

Localitatea românească iubită de călători, însă din care locuitorii pleacă. Mai are numai câțiva cetățeni, cu toate că abundă de vizitatori

Localitatea românească iubită de călători, însă din care locuitorii pleacă. Mai are numai câțiva cetățeni, cu toate că abundă de vizitatori. Turiștii din toate colțurile țării vin aici pentru aerul curat, străzile liniște și pentru peisajele spectaculoase.

Cunoscut în trecut drept Prahove, orașul Azuga reprezintă o destinație turistică căutată de oameni, mai ales în sezoanele rece. Pasionații de sporturi de iarnă vin mereu în această regiune pentru a se bucura de pârtiile acoperite de zăpadă.

Printre cele mai folosite se numără Sorica, Cazacu și La Stâna. De asemenea, turiștii au la dispoziție un traseu de snowboard, precum și 9 trasee turistice montane de la foarte ușoare la foarte dificile. Vizitatorii pot face picnic sau pot merge la vânătoare sau pescuit sportiv.

În plus, odinioară localitatea era recunoscută pentru băuturile care se fabricau aici. Întreprinderile produceau vin și bere, una dintre aceste companii închizându-și porțile în anul 2009. În prezent, orașul este un loc apreciat de turiști.

Cu toate acestea localnicii din Azuga nu sunt tocmai de aceeași părere, dovadă că mulți au plecat în alte părți. La recensământul efectuat în 2021 populația orașului era de 3.901 locuitori, în scădere față de recensământul anterior din 2011.

Specialiștii români sunt de părere că fenomenul de depopulare va continua și în viitor. Cauza principală este migrarea tinerilor spre zone mai mari, care le pot oferi locuri de muncă și alte posibilități de ordin material.

Ce obiective turistice se găsesc în orașul Azuga

Turiștii care ajung în orașul Azuga, de pe Valea Prahovei, au câteva obiective turistice pe care le pot vedea. Printre acestea se numără Păstrăvăria aflată aproape de pârtia Sorica, pe drumul forestier de pe Valea Azugii.

De aici se poate cumpăra pește proaspăt, scos chiar atunci din bazine. Vizitatorii pot vedea Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial, amplasat în centrul localității, care poartă semnătura sculptorului Ioan Iordanescu.

Cabana Gârbova, situată la o altitudine de 1350 m, pe traseul Predeal – Clăbucet – Cabana Gârbova – Azuga, este cel mai important obiectiv turistic. În plus, călătorii care ajung în Azuga pot merge la Cramele Halewood și Pivnițele Rhein, iar famiile cu copii la Fun Park.

Please follow and like us:
Pin Share