Ce să pui peste cartofi înainte să îi bagi la prăjit sau la fiert. Trucul care îi face mai gustoși, dar și mai crocanți

Ce să pui peste cartofi înainte să îi bagi la prăjit sau la fiert. Trucul care îi face mai gustoși, dar și mai crocanți

Iată ce trebuie să pui peste cartofi înainte de a-i băga la prăjit sau la fiert. Este un truc prin care aceștia vor deveni mai delicioși și mai crocanți.

Ce să pui peste cartofi înainte să îi bagi la prăjit sau la fiert. Doar așa vor fi mai crocanți și vor avea un gust mai bun

Cartofii se numără printre cele mai consumate alimente din lume și este folosit în diverse feluri de mâncare. Pot fi consumați în diferite feluri, cum ar fi fierți, prăjiți, copți sau piure.

Înainte de a prepara cartofii, indiferent în ce mod, este important ca aceștia să fie aleși bine, ținând cont de mai multe detalii. Cartofii pot să fie albi sau roșii, dar trebuie să ai mare grijă la coajă.

Pentru salata boeuf, de exemplu, poți alege cartofii care au coaja roșie mai groasă, întrucât pulpa lor este mai fermă. Dacă ai cartofi pentru prăjit roșii, poți pregăti cartofi țărănești la tigaie, cu ceapă roșie și șuncă.

Atunci când gătești supe cremă, e bine să alegi cartofi albi sau galbeni, cu coaja subțire. Aceștia au pulpa mai cremoasă și mai făinoasă, cu mai mult amidon.

În cazul salatelor pe bază de cartofi, trebuie să optezi pentru soiurile mai mici, cu coaja roșie. Aroma acestora este mai specială, iar pulpa e mai tare.

Dacă vrei cartofi fierți, dar care să-și păstreze forma, e bine ca aceștia să fie albi, cu pulpa tare. În schimb, pentru piure ai nevoie de cartofi dulci, care conțin mult amidon, precum cartofii albi cu coaja subțire.

Cartofii pentru ciorbe sau pentru copt trebuie să aibă toate feliile de aceleași dimensiuni, astfel încât să se poată găti deodată.

Pentru prăjit, cartofii pot avea coaja albă, brună sau roșie. Un detaliu are contează foarte mult este ca aceștia să aibă o coajă mai groasă, cu noduri pe alocuri, iar pulpa să fie fermă și mai puțin suculentă. Astfel de soiuri conțin mai puțin amidon, iar textura este mai fermă și ajunge să devină crocantă după prăjire.

Trebuie să eviți să achiziționezi cartofii care au coaja puternic colorată în verde, întrucât au o concentrație mai mare de solanină. Această substanță este toxică pentru organism.

Înainte de a găti cartofii, este bine să pui mereu sare pe ei atunci când sunt cruzi. Dacă faci acest lucru, atunci cartofii vor avea un gust mult mai bun. De altfel, acesta este trucul ca să devină mai crocanți.

Please follow and like us:
Pin Share