Un luptător român din trupele speciale israeliene rupe tăcerea: ”Cineva trebuie să vorbească despre acest infern”

Un luptător român din trupele speciale israeliene rupe tăcerea: ”Cineva trebuie să vorbească despre acest infern”

David Maxim, fost luptător în trupele speciale israeliene, rupe tăcerea despre Războiul din Orientul Mijlociu și dezvăluie cum vor decurge ostilitățile dintre Israel și teroriști. 

”Cineva trebuie să vorbească despre acest infern”

Românul care are și cetățenie israeliană a făcut parte din trupele speciale ale Israelului și timp de peste 20 de ani a participat la misiunile din Fâșia Gaza, contra teroriștilor Hamas, și Liban, împotriva Hezbollah.

Deși a trecut în rezervă și a revenit în România, David Maxim spune că dacă războiul dintre Israel și grupările teroriste din zonă va escalada și dacă situația o va impune se va întoarce pe front.

Însă, până atunci, recent el a vorbit despre ororile războiului, dar și despre modul în care oamenii se ucid între ei fără să clipească, iar unul dintre momentele care i-au lăsat un gust amar este atacul Hamas asupra Israelului din octombrie 2023.

„În general oamenii ca mine n-ar trebui să vorbească, dar există momente în care așa ceva e inevitabil. Pentru că dacă nu vorbim noi cei care știm, îi lăsăm pe cei care nu știu cum să vorbească. Și nu neapărat că ei vorbesc cu rea intenție, dar problema e că o fac pur și simplu din fotoliu, iar de la lumina neonului praful de pușcă are un cu totul alt miros.

Ori noi suntem în alte paradigme și de asta spun că oamenii ca noi nu trebuie să vorbească. Dar dacă cineva trebuie să vorbească despre acest infern, să le explice oamenilor ce se întâmplă acolo, iar atunci n-avem de ales, trebuie să o facem”, a declarat David Maxim pentru Adevărul.

”La ora asta Israelul luptă deja pe șapte fronturi”

În ciuda faptului că Israelul este atacat de pe mai multe fronturi, fostul luptător în trupele speciale este de părere că în cele din urmă va câștiga războiul așa cum a făcut-o și în alte dăți.

„Israel poate să ducă lupta pe mai multe fronturi, chiar dacă e dificil. Se spune că sunt două fronturi, Gaza și Liban, dar nu e adevărat. La ora asta Israelul luptă deja pe șapte fronturi. Deci dacă numărați Liban, Siria, Irak, Yemen, Gaza, Iudeea și Samaria, ajungeți la șapte fronturi. Și poate chiar pe mai multe. Deci da, poate să facă față”, a mai spus Maxim.

Potrivit lui, armata israeliană se antrenează pentru asta, ”sunt antrenamente care se fac luând în considerare că suntem din nou atacați pe toate fronturile”.

Mai mult, românul spune că în prezent cele mai grele lupte sunt cele cu Iranul, însă este convins că statul everu va ieși învingător, deoarece pregătește o lovitură nimicitoare care va lăsa Teheranul fără capacități serioase de a ataca și contraataca.

În plus, David Maxim a subliniat că această conflagrație nu va dura mult așa cum susțin alți experți în securitate, dar a avertizat că războiul din Orientul Mijlociu va fi diferit față de cel din Ucraina.

Please follow and like us:
Pin Share