Horațiu Moldovan și-a dat fostul impresar pe mâna justiției: ”șantaj prin intermediul presei”. Câți bani solicită portarul lui Atletico Madrid. Exclusiv

Horațiu Moldovan și-a dat fostul impresar pe mâna justiției: ”șantaj prin intermediul presei”. Câți bani solicită portarul lui Atletico Madrid. Exclusiv

Internaționalul român Horațiu Moldovan l-a dat în judecată pe fostul lui impresar, Bogdan Apostu, pe care îl acuză că i-a distrus imaginea și că practică împotriva lui un adevărat șantaj mediatic. Portarul împrumutat de Atletico Madrid către Sassuolo s-a plâns judecătorilor că Apostu l-a atacat în presă cerându-i un procent din suma pe care clubul spaniol a plătit-o pentru transferul de la Rapid. Moldovan susține că nu se mai află sub contract cu firma impresarului din 2022, pentru că acesta nu s-a interesat de el.

Horațiu Moldovan îi cere fostului impresar despăgubiri de 100.000 de dolari

Acțiunea lui Horațiu Moldovan împotriva impresarului Bogdan Apostu a intrat pe rolul Tribunalului Prahova la data de 23 septembrie 2024, iar obiectul procesului este ”acțiune în răspundere delictuală”. Din documentele consultate de FANATIK, portarul lui Atletico Madrid a solicitat:

Constatarea caracterului ilicit al faptelor săvârșite de Apostu Radu Bogdan, respectiv publicarea pe profilul personal de Facebook a postării din data de 22 ianuarie 2024 (Anexa 1) și declarațiile publice făcute în perioada ianuarie 2024 – aprilie 2024;
Obligarea pârâtului Apostu Radu-Bogdan la plata de daune morale în cuantum de 100.000 lei, reprezentând despăgubiri pentru prejudiciul moral cauzat prin faptele ilicite săvârșite;
Obligarea pârâtului la încetarea încălcării dreptului reclamantului la imagine, demnitate și reputație profesională prin retragerea din spațiul public a postării de pe profilul personal de Facebook din data de 22 ianuarie 2024
Interzicerea pârâtului pentru viitor la a mai face declarații publice cu privire la reclamant și de a mai publica pe pagina personală de Facebook postări cu privire la acesta;
Obligarea pârâtului, pe cheltuiala sa, la publicarea hotărârii judecătorești ce se va pronunța în prezenta cauză în două cotidiene naționale;
Obligarea pârâtului la plata cheltuielilor de judecată.

Portarul lui Atletico: ”Impresarul nu a manifestat niciun minim interes pentru un transfer”

În motivarea cererii, Moldovan arată că este jucător profesionist de fotbal cu o importantă carieră în spate (CFR Cluj, FC Rapid, FC Hermannstadt, etc) și că fanii din Giulești l-au votat trei ani la rând ”jucătorul anului”.

El povestește că a semnat un contract de reprezentare cu firma lui Apostu la data de 26 noiembrie 2018, în care acesta ar fi trebuit să identifice echipe de fotbal din țară sau din străinătate interesate de serviciile sale.

”Durata contractului a fost de 4 ani, cu posibilitatea de prelungire. Ca urmare a faptului că interesele sale nu au fost reprezentate la cel mai înalt nivel calitativ, pe toată durata contractului nu s-a manifestat din partea pârâtului niciun minim interes de identificare a vreunui eventual transfer, am considerat că nu este oportună o prelungire a contractului”, se arată în cererea lui Horațiu Moldovan.

Bogdan Apostu i-a cerut procent din suma de transfer la gruparea iberică

Portarul lui Atletico Madrid spune că în noiembrie 2022, ulterior expirării contractului cu firma lui Apostu, a fost convocat la echipa națională ”și a participat decisiv la calificarea la Euro 2024, după 8 ani în care acest lucru nu s-a întâmplat”. La capătul acestei campanii, el a fost declarat cel mai bun portar din campionatul României.

Horațiu Moldovan mai arată că în ianuarie 2024 s-a transferat la Atletico de Madrid, ”datorită prestațiilor de excepție pe care le-a avut la echipa de club, dar și la echipa națională”. După transferul în Spania, valoarea lui s-a a crescut la 2,86 milioane euro.

Imediat după momentul transferului, Bogdan Apostu ar fi demarat o adevărată campanie publică, pe motiv că sportivul nu i-a plătit un procent din suma de transfer. El indică o postare apărută chiar în ianuarie 2024, pe pagina de Facebook a impresarului, prin care acesta ”a urmărit să transmită publicului că reclamantul nu ar fi avut nicio performanță sportivă și că, în lipsa relațiilor acestuia, nu ar fi reușit să se transfere la nicio echipă”.

Horațiu Moldovan spune că i-a fost afectată demnitatea și integritatea psihică

Postarea a fost preluată de presa sportivă, iar impresarul a început să dea interviuri în care îl atacă dur pe Horațiu Moldovan. ”Dacă nu eram eu, nu era în fotbal”, ar fi afirmat Apostu. În instanță a fost depus și un articol al publicației FANATIK, din aprilie 2024: ”Probleme imense pentru Horațiu Moldovan, portarul lui Atletico Madrid. Săptămâna viitoare îl chemăm în judecată”.

Jucătorul de fotbal spune că a încercat să găsească o soluționare amiabilă a diferendului, prin intermediul unor notificări transmise de avocatul său. Totul ar fi fost în zadar.

”Declarațiile publice și șantajul manifestat de pârât prin intermediul presei online nu s-au oprit până la momentul formulării prezentei cereri de chemare în judecată”, a subliniat Horațiu Moldovan, care s-a plâns că ”informațiile tendențioase și neadevărurile” referitoare la persoana lui ”i-au adus atingere demnității și integrității psihice”.

Horațiu Moldovan a mai arătat că imaginea sa publică de jucător profesionist este deosebit de importantă, atât pentru echipa la care activează cât și pentru sponsori.

Procesul dintre Horațiu Moldovan și Radu Bogdan Apostu a fost înregistrat, inițial, la Judecătoria Sinaia, însă magistrații de aici au declinat competența în favoarea Tribunalului Prahova. Primul termen nu a fost încă stabilit.

Please follow and like us:
Pin Share