Leguma de sezon de care românii nu se pot atinge. Prețul ei a explodat față de anii anteriori. E plină de antioxidanți și e un agent anti-îmbătrânire

Leguma de sezon de care românii nu se pot atinge. Prețul ei a explodat față de anii anteriori. E plină de antioxidanți și e un agent anti-îmbătrânire

Leguma de sezon de care românii nu se pot atinge. Prețul ei a crescut considerabil și nu este de mirare că din ce în ce mai puține persoane își permit să se bucure de ea.

Leguma de sezon de care românii nu se pot atinge

Odată cu instalarea toamnei, pe tarabele din piețele din România au început să apară trufandalele de sezon. Deși mulți români poftesc la ele, puțini sunt cei care și le mai pot permite.

Din cauza scumpirilor din ultima vreme, românii se gândesc de două ori înainte de a cumpăra anumite legume. Anul acesta, pe lista legumelor cu preț piperat se înscrie și varza.

Varza este una dintre legumele pe care românii o consumă foarte des. Acum, în plin sezon de toamnă, gospodinele o cumpără pentru a o pune în butoi, însă, spre deosebire de anii trecuți, acestea se limitează la cantitate.

În prezent, în piețele din România, prețul pentru un kilogram de varză este destul de piperat. Cine vrea să o consume în diverse preparate sau vrea să o pună la murat pentru iarnă trebuie să plătească 6 lei/kg.

Varza nu este singura legumă pe care românii o vor găsi mai scumpă anul acesta în piețe. Gospodinele care au de gând să facă fel de fel de murături vor trebui să își pregătească un buget generos.

Beneficiile consumului de varza

Varza este o legumă care are o mulțime de beneficii pentru organism. Este bogată în vitaminele C și K, dar și în antioxidanți puternici. Consumul de varză ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar și protejează celulele împotriva stresul oxidativ.

Persoanele care vor să aibă grijă de sistemul lor digestiv pot prepara suc de varză. Este o băutură cu puține calorii, dar bogată în vitamina A, vitamina C, vitamina E, vitamina U și vitamina B6. De asemenea, sucul de varză conține fier, potasiu, magneziu și fosfor.

Sucul de varză contribuie semnificativ la vindecare ulcerelor. Datorită proprietăților sale, acesta ajută organismul să scape de excesul de estrogen, o substanță chimică periculoasă.

Sucul de varză, în special cel de varză roșie previne accidentele vasculare și reduce tensiunea arterială. În plus, contribuie semnificativ la scăderea nivelului de colesterol rău.

Sucul de varză este foarte ușor de preparat. Ai nevoie de o varză pe care o poți pune într-un storcător. Însă, înainte de acest pas, este esențial să o înmoi în apă caldă cu oțet de mere. După ce ai parcurs acest pas, varza se toacă în bucăți mici care introduc în storcător.

O jumătate de varză este suficientă pentru a obține un pahar de suc. Dacă sucul simplu de varză nu este pe placul tău, poți adăuga și alte legume, precum morcovi sau țelină. Sucul de varză este recomandat a fi consumat imediat.

Please follow and like us:
Pin Share