Cornel Dinu: “Dănuț Lupu a fost un talent mai mare decât Gică Hagi!”

Cornel Dinu: “Dănuț Lupu a fost un talent mai mare decât Gică Hagi!”

Subiectul talentului lui Dănuț Lupu și cel al lui Gică Hagi face parte dintr-o discuție care a devenit clasică în fotbalul românesc, iar Cornel Dinu și-a ales preferatul dintre cei doi.

Cornel Dinu: “Dănuț Lupu a fost un talent mai mare decât Gică Hagi!”

Așadar, la FANATIK SUPERLIGA, Cornel Dinu l-a ales pe Dănuț Lupu în fața lui Gică Hagi. Legenda lui Dinamo este de părere că Lupu a fost un jucător mult mai talentat și per total era mai complex din punct de vedere al calităților tehnice și fizice.

Cornel Dinu nu a negat genialitatea lui Hagi, însă acesta a dat și un exemplu care îl face pe Lupu să fie preferatul său în cadrul acestei discuții.

“Dan fiind un talent mai mare decât Hagi, după părerea mea. Dar la fiecare și după cum le dă Dumnezeu. A fost puțin mai neatent cu el în anumite momente, dar din punct de vedere al calităților a fost extraordinar.

Jucător cu cele mai mari calități din fotbalul românesc. Eram în Italia, pe lângă Perugia într-un cantonament, și cu o zi înainte jucasem un meci.

“I-a bătut pe toți cu glezna umflată”

În afară de tehnica lui extraordinară sau de cum controla și simțea balonul, erau niște probe fizice de circuit. Trebuia să alerge niște bucăți de 800 de metri și așa mai departe.

El era cu glezna umflată de cu o zi înainte. Ei bine, atunci i-am spus să stea pentru că era accidentat și el a zis că voia să alerge. I-a bătut pe toți la alergare atunci.

Dănuț a fost cel mai talentat jucător române pe care eu l-am avut și l-am avut și pe Hagi. Îmi permit să spun lucrul acesta, pentru că avea mai multă prezență în joc și avea forță fizică mult mai mare.

Gică a fost un jucător genial, dar calități complexe și fizice, tehnice erau superioare în cazul lui Dănuț Lupu. Asta e părerea mea și nu mi-o schimb”, a spus Cornel Dinu la FANATIK SUPERLIGA.

Cornel Dinu face comparația între Lupu și Hagi

Please follow and like us:
Pin Share