Metoda ideală de a economisi bani. Cum să stai departe de greșeală frecventă pe care o fac mulți români

Metoda ideală de a economisi bani. Cum să stai departe de greșeală frecventă pe care o fac mulți români

Metoda ideală de a economisi bani. Ce trebuie să faci pentru a avea grijă de finanțele tale, dar, în același timp, să îți satisfaci și mici mofturi.

Cum să economisești bani

Fără doar și poate, scopul multor români este acela de a pune câțiva bani deoparte. Din păcate, acest lucru este din ce în ce mai greu de realizat din cauza scumpirilor și a cheltuielilor lunare.

Totuși, cei care dispun de un salariu generos, trebuie să știe că există numeroase metode de economisi bani. Specialiștii susțin că totul pornește de la priorități și de la modul în care alegem să ne gestionăm banii.

Potrivit statisticilor, în ultimii ani, depozitele au crescut la noi în țară. Acest lucru se datorează faptului că aderarea la Uniunea Europeană a făcut posibilă creșterea salariilor.

De obicei, românii care aleg să economisească bani apelează la cea mai simplă metodă. Și anume, depunerea lor într-un cont la bancă. Potrivit specialiștilor, aceasta este cea mai mare greșeală, căci banii nu produc nimic într-un cont curent.

Care este cea mai sigură metodă de a pune bani deoparte

Specialiștii financiari susțin că nu este deloc recomandat să ții banii în bancă și să nu producă nimic. În esență, depozitele bancare nu sunt investiții, ci sunt rezerve de lichiditate, potrivit expertului financiar Iancu Guda.

Pentru a face economii inteligente, experții recomandă constituirea a trei fonduri. Și anume, un fond de urgență, unul de rezervă și unul de siguranță. De obicei, se recomandă ca fondul de rezervă să fie de 6 luni, iar fondul de siguranță care să acopere cheltuieli neprevăzute, precum boli sau alte probleme, să fie de 9-12 luni.

La fel de eficientă pentru economisirea inteligentă a banilor este constituirea depozitelor în luni consecutive. De exemplu, dacă dispui de 10.000 de lei, îi poți pune treptat în depozite, o parte din ei în luna ianuarie, o parte în luna februarie și o parte în luna martie.

În acest fel, susțin specialiștii, în fiecare lună vei avea un depozit care va ajunge la data scadentă, fără să pierzi dobânda. Este o metodă eficientă, dar și sigură pentru finanțele tale.

Pentru a economisi bani, trebuie să te asiguri că știi cum să îi cheltuiești eficient. Tocmai de aceea, este esențial să știi să îți împarți salariul între cheltuieli obligatorii, cheltuieli necesare și mofturi.

Please follow and like us:
Pin Share