Castelul din România care uimește foarte mulți turiști. Un loc misterios a fost redeschis de curând și e de-a dreptul spectaculos

Castelul din România care uimește foarte mulți turiști. Un loc misterios a fost redeschis de curând și e de-a dreptul spectaculos

Castelul din România care uimeşte foarte mulţi turişti. Un loc misterios a fost redeschis de curând și e de-a dreptul spectaculos. Cetatea atrage foarte multe persoane care doresc să afle informații despre Evul Mediu.

Castelul de pe teritoriul românesc care i-a cucerit pe turiștii străini. O zonă surprinzătoare s-a redeschis și e impresionantă

Castelul de pe teritoriul românesc care i-a cucerit pe turiștii străini. O zonă surprinzătoare s-a redeschis și e impresionantă. Cucerește prin prezența sa și domină un oraș cunoscut și care este apreciat de călători.

Monumentul cu un farmec aparte se găsește în Hunedoara și se numește Castelul Corvinilor, cunoscut și drept Castelul Huniazilor sau al Hunedoarei. Acesta este considerat unul dintre cele mai frumoase din lume.

În plus, se află în „top 10 destinații de basm din Europa” datorită arhitecturii sale gotice. Recent, două turnuri din construcția sa au fost deschise publicului după ce timp de două decenii au fost ferecate cu lacătul.

Unul dintre ele este Turnul Buzdugan, care se înalță la aproape 30 de metri deasupra văii Zlaștiului și are în vârful său o statuie uimitoare. Al doilea turn, care face parte din ansamblul medieval, este denumit Tezaur.

Aceste turnuri din Castelul Corvinilor au fost clădite la sfârșitul secolului al XV-lea. Sunt accesibile publicului larg alături de cele aproape 40 de camere și spații interioare, care sunt de-a dreptul impresionante.

Turnul Buzdugan a fost construit în a doua parte a secolului al XV-lea. În prezent, este considerat a fi unul dintre cele mai spectaculoase monumente din ansamblul medieval. Turiștii care urcă în el pot admira interiorul cupolei care îl acoperea în secolele trecute.

În vremea Huniazilor acest turn a fost, după spusele unor istorici, unul de observaţie. Purta acest nume după forma semisferică pe care acoperişul lui o avea odinioară. Structura sa a fost schimbată în urma restaurării din secolul al XIX-lea.

Turiștii care au vizitat cetatea au rămas plăcut surprinși de construcția clădirii, dar și de faptul că este vorba de un eficiu medieval. Castelul Hunedoarei este recunoscut ca fiind castelul celui mai strălucit rege al Ungariei medievale, Matia Corvin.

„Turnul Buzdugan (turnul pictat) suprapune o parte din zidul vechii cetăţi şi este prevăzut cu un singur nivel de apărare, susţinut pe console.

Înălţimea de 30 metri, ca şi pictura compusă din motive decorative romboidale așezate în spirală, bine păstrată de pe partea exterioară, îl fac unul dintre cele mai interesante construcţii din ansamblul de la Hunedoara”, informează Muzeul Castelului Corvinilor.

Castelul Corvinilor, o cetate care stă în picioare de peste 400 de ani

Castelul Corvinilor este o cetate impunătoare care stă în picioare de peste 400 de ani. Este considerat cel mai mare monument medieval din sud-estul Europei și locul unde ar fi fost întemnițat Vlad Țepeș, celebrul prinț valah.

Situat în centrul județului Hunedoara, în orașul cu același nume, castelul este opera lui Ioan (Iancu) de Hunedoara. Construcția a început după 1440 când au fost ridicate două curtine în jurul vechii cetăți primită de nobilul Voicu și frații său de la regele Ungariei Sigismund de Luxemburg.

Evenimentul a fost consemnat în anul 1409, însă construcția care stă în picioare în momentul de față avea să înceapă mult mai târziu. Fiul lui Voicu Ioan de Hunedoara (Johannes de Hunyad) a fost cel care a transfromat moșia într-un castel impunător.

Prima etapă a presupus ridicarea a două curtine în jurul vechii cetăți. Acestea au fost clădite din blocuri de calcar dolomitic și prevăzute cu creneluri în partea de sus. În plus, erau flancate de turnuri rectangulare, dar și turnuri circulare, o noutate pentru arhitectura militară a Transilvaniei.

Turnurile circulare (Turnul Capistrano, Turnul Pustiu, Turnul Tobosarilor), mai puțin turnul pictat (Turnul Buzdugan), erau prevazute cu un parter și de două niveluri. Construcția s-a încheiat înainte de 1446, când Ioan de Hunedoara a devenit guvernatorul regatului Ungariei.

A doua etapă a construcției Castelului Corvinilor a dus la modificarea planurilor de construcție. La acea vreme s-a pus un mare accent pe construcțiile civile, fapt care a dus la apariția unor săli precum: Sala Cavalerilor, Sala Dietei și scara spiral.

Please follow and like us:
Pin Share