O profesoară e în stare gravă după ce tavanul i-a căzut în cap la școală. Elevii sunt în stare de șoc: ”Speriați, plângeau, tremurau”

O profesoară e în stare gravă după ce tavanul i-a căzut în cap la școală. Elevii sunt în stare de șoc: ”Speriați, plângeau, tremurau”

Oficial, primele informații arată că o bucată de tavan de pe holul clădirii a căzut peste profesoară, care a ajuns la spital. Totul s-a petrecut în pauza de la ora 12:00, iar victima ar fi o profesoară de sport în vârstă de 50 de ani.

O profesoară e în stare gravă după ce tavanul i-a căzut în cap la școală

Femeia a fost transportată la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad. La fața locului au ajuns și pompierii militari din cadrul Detașamentului Arad, cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare.

Au ajuns acolo și reprezentanți ai Inspectoratului de Stat în Construcții. Clădirea a fost recent reabilitată din fonduri guvernamentale. Conform Aradon.ro, profesoara a fost grav rănită după ce a fost lovită de bucata de tencuială.

Cu toate acestea, femeia se află într-o stare stabilă, conștientă și cooperantă. Potrivit Special Arad.ro, clădirea fusese renovată și ”modernizată” recent. Profesoara s-ar fi rostogolit pe scări după ce i-a căzut tavanul în cap și a leșinat.

Jurnaliștii de la Special Arad realizaseră recent o investigație prin care scoteau în evidență toate problemele au apărut de-a lungul timpului după ”renovarea” acestui liceu. Șantierul a fost deschis încă din 2019, iar de atunci și până în septembrie 2023 au existat 7 controale la fața locului.

Singurele nereguli observate erau ”minore”, conform experților, deși jurnaliștii au văzut cu ochii lor o situație mult mai gravă. Așadar, inspectorii au constatat doar ”lipsa termometrului și a graficului de temperaturi în perioada de timp friguros și existența unei declarații de performanță pentru plasa sudată netradusă în limba română”.

La școală au ajuns părinții, speriați de această situație. ”Vi se pare normal așa ceva?? Să am copil în clasa a 5-a în școală!?”, s-a plâns o mamă. ”E diriginta (profesoara rănită) copilului meu. Oricum cu un șoc o să se rămână, toata lumea o să vorbească de tavanele de la Ghiba”, povestește un alt părinte.

Elevii sunt în stare de șoc după incidentul de la școala din Arad

Părinții sunt revoltați pentru că elevii au fost obligați să intre în clase chiar după acest incident șocant. ”Mi s-a zis că e profesoară de sport de la Ghiba Birta, și că efectiv a căzut tencuiala pe ea. La școala nou făcută, nou renovată, toate astea.

Mi-au spus că i-a fost complet spart capu, nu a mai respirat, au venit pompierii, salvarea etc. Erau foarte mulți copii, elevi la școală, speriați, plângeau, tremurau.Nu se mai simțeau ei în siguranță să mai pună piciorul în școală că, cine știe, poate le cade și lor tencuiala în cap.

Profesorii i-au obligat să vină înapoi, dar erau mulți copii care nu au mai vrut să intre pentru că au fost de față când s-a întâmplat incidentul și au rămas traumatizați. Au văzut cu ochii lor ce s-a întâmplat și nu au mai vrut să intre la ore. Așa că profesorii i-au pus absenți.

Tot mai mulți părinți sunt nervoși din cauza asta și vor să vorbească cu cineva”, povestește un elev. Între timp, alți tineri s-au plâns că profesorii le-au transmis să ”nu pună pe net, să nu se afle, deoarece pune școala într-o poziție proastă”.

Please follow and like us:
Pin Share