Közel háromhetes program napköziseknek

Közel háromhetes program napköziseknek

Majdnem három héten keresztül, szeptember 23. és október 11. között tartják a Napocskás Népmese Szüret elnevezésű programsorozatot Csíkszeredában. A Napocska Napköziotthon kezdeményezése népmesés és hagyományőrző programokkal szólítja meg az óvodásokat, célja a népmesék és hagyományok népszerűsítése a kicsik körében.

A programok között van közös mesélés, meseelőadás, hagyományéltető szüreti tevékenységek, őszi kirándulások, és végül az immár nyolcadik Napocskás Szüreti Felvonulással készülnek a szervezők.

Szeptember 27-én mesemondó délelőttöt tartottak a Napocska Napköziotthonban, szeptember 30-án pedig Az égig érő paszuly elnevezésű előadást láthatták a gyerekek.

A mulatság azonban még közel sem ért véget, ugyanis október 9-én tartják a nagycsoportos csőszök mulatságát az óvoda udvarán Ádám Kati nénivel, október 11-én pedig a nyolcadik napocskás szüreti felvonulást a csíkszeredai központi parkban.

Kopacz Erika, a Napocska Napköziotthon igazgatója a Székelyhonnak kihangsúlyozta,

az október 11-ére tervezett záróprogramra nemcsak Csíkszereda napköziotthonaiból érkeznek csoportok, hanem a környékbeli falvakból is.

A Napocska Napköziotthon óvodásai élő zenével vonulnak végig a városon, először a Kossuth Lajos utcán, majd a Szabadság téren keresztül egészen a központi parkig, ahol

egy másfél órás élő zenés, táncos mulatságra várják a napköziseket és a szülőket, a talpalávalóról Antal Sándor és barátai gondoskodik.

A Napocska Napköziotthonból több mint 400 óvodást várnak. A szüreti mulatság délelőtt fél 11-kor fog kezdődni, és előre láthatóan déli 12-ig tart majd.

Please follow and like us:
Pin Share