Ucraina, zguduită de un nou caz de corupție. Aproximativ 6 milioane de dolari cash au fost descoperiți în locuințele a doi funcționari

Ucraina, zguduită de un nou caz de corupție. Aproximativ 6 milioane de dolari cash au fost descoperiți în locuințele a doi funcționari

Un nou caz de corupție zguduie Ucraina. Şefa Centrului Regional de Expertiză Medicală și Socială (MSEK) din Hmelnîțkîi şi fiul ei au fost arestați vineri, 4 octombrie, pentru corupție, după ce în locuințele lor au fost găsiți aproximativ 6 milioane de dolari cash.

A aruncat jumătate de milion de dolari pe geam ca să scape de probe

Procurorii îi acuză pe șefa MSEK și pe fiul ei, care deține o funcție de conducere în cadrul filialei locale a Fondului de Pensii al Ucrainei, de fals în acte și luare de mită.

Potrivit autorităților ucrainene, cei doi ar fi luat sume uriașe de bani de la mai mulți bărbați pe care i-au înregistrat în documentele oficiale cu handicap pentru a-i scăpa de mobilizarea generală în contextul războiului declanșat de Rusia.

În urma perchezițiilor realizate în biroul șefei MSEK, a fost găsită suma de 100.000 de dolari și o serie de documente medicale false, precum și listele cu numele persoanelor care au plătit pentru a primi un diagnostic fictiv pentru a scăpa de mobilizarea pe front.

De asemenea, în locuințele celor doi, oamenii legii au găsit aproximativ 5.244.000 de dolari, 300.000 euro, peste 5.000.000 de hrivne, dar și mai multe ceasuri şi bijuterii de lux.

Mai mult, reprezenatnții Biroului de Investigații de Stat spun că în aproape fiecare colț al caselor celor doi suspecți au găsit bani, scrie Ukrainska Pravda. 

Totodată, ei au ținut să precizeze că în timpul percheziției șefa MSEK ar fi încercat să scape de o parte din probe aruncând pe geam două genți ce conțineau jumătate de milion de dolari.

Pe lângă sumele uriașe de bani, anchetatorii au ridicat mai multe documente care confirmă spălarea de bani și activitățile ilegale ale celor doi funcționari.

Averea impresionantă deținută de familia celor doi suspecți

Se pare că familia celor doi suspecți deține o avere impresionantă care constă în 30 de locuinţe în regiunie Hmelnîțkîi, Liov și Kiev, nouă mașini de lux, un complex hotelier și restaurante de aproape 3.000 m2 într-un din parc din Hmelnîțkîi, drepturi corporative în valoare de 48 milioane de hrivne, dar și 2,3 milioane de dolari în conturi.

Iar asta nu este tot pentru că procurorii ucraineni au descoperit că aceștia dețin mai multe imobile și în Austria, Spania și Turcia.

Pentru faptele lor, șefa Centrului Regional de Expertiză Medicală și Socială (MSEK) din Hmelnîțkîi şi fiul ei riscă până la 12 ani de închisoare.

Please follow and like us:
Pin Share