Colosul din România care exporta mii de produse de calitate, dar care a ajuns o ruină. În curând, va fi demolat complet

Colosul din România care exporta mii de produse de calitate, dar care a ajuns o ruină. În curând, va fi demolat complet

Colosul din România care a exportat mii de produse de calitate, dar care nu mai funcționează de ani buni. În prezent, de perioada de glorie de odinioară mai amintesc doar ruinele. În curând, vor fi și ele demolate.

Colosul din România care a ajuns o ruină

În urmă cu mulți ani, România a traversat una dintre cele mai prolifice perioade din punct de vedere industrial. Multe fabrici au pus țara noastră pe harta exporturilor, printre și o fabrică din Focșani.

Fabrica Mopaf a fost multă vreme considerată un adevărat gigant al României. Producea mii de produse textile de calitate care, de cele mai multe ori, luau drumul exportului.

Fabrica Mopaf a reprezentat nu doar un centru de producție al textilelor, ci și un pion important pentru economia țării. Mopaf era locul de muncă al miilor de români care lucrau zi de zi pentru o producție record.

În urmă mai bine de 30 de ani, fabrica Mopaf era printre cele mai înfloritoare din România. Cu 1.500 de angajați, nu este de mirare că producția atingea cantități industriale, mai ales pentru acea vreme.

De-a lungul anilor, Mopaf a trecut prin mai multe transformări. Prima schimbare s-a produs în 1970, atunci când la conducere a venit o echipă de suedezi. Câțiva ani mai târziu, în 1992, a început și declinul fabricii din Focșani.

Fabrica Mopaf din Focșani a fost declarată închisă în 2008

Potrivit adevărul.ro, în 1992, s-a încercat din greu privatizarea Mopaf. Deși se afla în top 5 cele mai mari fabrici din țară, performanța sa nu a contat și nu a influențat deloc declinul său.

1997 a fost anul în care Mopaf a fost lichidată și vândută. Fabrica din Focșani a ajuns, la un moment dat, în mâinile unui afacerist din Iordania care a încercat să o pună pe picioare. Cu doar 500 de angajați, eforturile lui au fost în zadar.

Pe 1 noiembrie 2008, fabrica Mopaf din Focșani a fost declarată închisă în mod oficial. De măreția sa de altă dată mai amintesc acum doar ruinele, însă, nu pentru mult timp.

Potrivit ziaruldevrancea.ro, a fost obținută o autorizație de demolare a ruinelor Mopaf. Deși nu este nimic oficial, zvonurile susțin că, în curând, în locul fostului colos industrial va fi ridicat un cartier de locuințe.

Please follow and like us:
Pin Share