Un apel la 112 i-a pus pe jar pe polițiștii din Bacău. Descoperire incredibilă după mai multe ore de căutări

Un apel la 112 i-a pus pe jar pe polițiștii din Bacău. Descoperire incredibilă după mai multe ore de căutări

O femeie ar fi sunat la 112, însă nu le-a comunicat nimic celor de la capăt de linie. În schimb, pe fundal se auzeau urlete, astfel că polițiștii s-au gândit imediat că ceva e în neregulă. Au folosit tehnologia de localizare a acestui apel și au ajuns undeva în localitatea Podu Turcului din Bacău.

Descoperire incredibilă după mai multe ore de căutări după un apel la 112

Acolo, ghidați de un vecin, și-au dat seama că apelul a fost făcut dintr-o gospodărie anume, astfel că au intrat în forță. Acolo au găsit o femeie în vârstă de 80 de ani, care stătea liniștită în ogradă. Și-au dat seama în cele din urmă ce s-a întâmplat, după o discuție cu bunica.

Cel mai probabil femeia a apelat din greșeală 112, fără să fie atentă la apel. Între timp ar fi urlat pentru că avea un câine care fugărea o pasăre prin curte. Așadar, femeia nu a fost victima niciunei infracțiuni, iar polițiștii au fost puși degeaba pe drumuri, conform Ziare.com.

Cu toate acestea, pentru că nu a fost rea intenție, ci doar un incident bizar, femeia nu a fost mustrată. O situație asemănătoare a avut loc în Avrig, județul Sibiu. Aici, doi copii au sunat la 112 și au cerut ajutorul Poliției, fără să ofere prea multe detalii.

După mai multe ore de căutări, polițiștii au identificat locul de unde a fost efectuat apelul, iar aici au găsit-o pe mama copiilor. Femeia a fost amendată cu 500 de lei pentru această năzbâtie. Asta, cu toate că de vină au fost cei mici, puși pe glume.

Polițiștii din Avrig au aplicat o amendă de 500 de lei pentru un telefon tip farsă

”La data de 21 iunie, pe la ora 13:54, Centrul Operațional al IPJ Sibiu a preluat un apel SNUAU 112, în care apelantul, care era minor a solicitat ajutor agenților de poliție, ca mai apoi să închidă telefonul și să nu mai răspundă.

Pentru că apelul a fost foarte scurt, localizarea a fost imposibilă, iar mesajele transmise de către D.J.T.S Sibiu pe numărul de telefon de pe care s-a sunat în vederea transmiterii unui link de localizare au rămas neaccesate.

Astfel, Poliția din Avrig a constituit echipe de căutare și intervenție cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Sibiu ce au făcut mai multe căutări în baza coordonatelor de localizare trimise de Dispeceratul IPJ Sibiu.

Agenții au căutat din casă în casă, dar apelantul tot nu a fost găsit. Într-un final, pe la ora 20:00, în urma cercetărilor, agenții au identificat o femeie din Avrig, mamă a doi minori, cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani.

Copiii nu se aflau în pericol și nu au fost nici victimele vreunei infracțiuni. De asemenea, a fost găsit și telefonul de pe care s-a sunat la 112, precum și toate mesajele și apelurile autorităților. În acest caz, mama minorilor a fost sancționată cu o amendă de 500 de lei”, au transmis oamenii legii.

Please follow and like us:
Pin Share