Hétfőtől lehet igényelni a fűtéstámogatást Gyergyószentmiklóson

Hétfőtől lehet igényelni a fűtéstámogatást Gyergyószentmiklóson

A fűtéstámogatás igénylésére egyedülálló személy, illetve család esetében az egy főre eső havi nettó jövedelem küszöbértéke 2053, illetve 1386 lej – írja a városháza tájékoztatója. Nyugdíjasok esetében fontos, hogy az augusztusi (nyugdíjemelés előtti) nyugdíjszelvényt kell mellékelni.

Az igényléshez szükséges formanyomtatványok a polgármesteri hivatal Kárpátok utca 5. szám alatti irodájában vehetők át, illetve a kitöltött dokumentumokat és a mellékelt igazoló okiratokat ugyanitt, a szociális igazgatóságon kell leadni hétfőn, kedden és csütörtökön 8.30 és 15 óra, szerdán 10 és 18 óra, pénteken pedig 8.30 és 14 óra között. A támogatás távfűtésre, földgázra, tűzifára és villamos energiára igényelhető.

Fontos határidők, részletek

Azoknak, akik a teljes fűtési szezonra szeretnének támogatást kapni, a dossziét legkésőbb november 20-ig kell benyújtaniuk.

A fűtéstámogatást a szezon bármely időszakában igényelhetik, azonban csak attól a hónaptól hagyják jóvá, amelyik hónap 20-ig az igénylést benyújtották.

Az egyszer megítélt támogatás az egész fűtési idényre vonatkozik, így nem kell minden hónapban újra kérvényezni.

Tavalyi adatok és leggyakoribb kizáró okok

A 2023–2024-es szezonban a gyergyószentmiklósiak összesen 830 fűtéstámogatási kérelmet nyújtottak be, ebből 325-öt távfűtésre, 469-et fafűtésre, 20-at gázzal működő fűtésre, míg 16-ot elektromos fűtésre. Kiegészítő támogatást 325-en kértek távfűtésre, 662-en fafűtésre, 20-an gázfűtésre és 413-an elektromos fűtésre.

A leggyakoribb kizáró okok közé tartozik a több gépjármű vagy ingatlan birtoklása, valamint az 1200 négyzetmétert meghaladó belterület.

A kellemetlenségek elkerülése érdekében az illetékes hatóságok arra kérik a lakosokat, hogy fokozottan ügyeljenek az adatok pontos kitöltésére és a kizáró tényezőkre.

Amennyiben az igénylés során kérdések merülnének fel, a szociális igazgatóság 1-es irodájában szakemberek állnak rendelkezésre, hogy segítsenek az adatok helyes kitöltésében és a nyomtatványok benyújtásában.

Please follow and like us:
Pin Share