I se spune ”Thailanda Europei”. Locul superb unde te simți ca într-o vacanță exotică. Nu departe de România, dar puține persoane știu de existența lui

I se spune ”Thailanda Europei”. Locul superb unde te simți ca într-o vacanță exotică. Nu departe de România, dar puține persoane știu de existența lui

Thailanda Europei, aşa este demunită destinaţia care te va cucerii din prima. Se află la doar o oră distanţă de România, asta dacă alegi să călătoreşti cu avionul. Locul este ascuns, nefiind cunoscut de multă lume. Cei ce adoră destinaţiile inedite şi aproape de casă, vor fi încântaţi de această recomandare.

Unde se află Thailanda Europei

Thailanda Europei, aşa cum este supranumită, se află în Albania. Este vorba despre râul Shala din nordul acestei ţări. Peisajele oferite de acestă destinaţie sunt impresionante. Apele turcoaz şi atmosfera luxuriantă ne amintesc de celebra Thailanda, de aici a venint şi porecla sa de Thailanda Europei.

Unul dintre aspectele importante este că destinaţia exotică de pe continentul european  se află la doar o oră distanţă de Romnânia. Râul Shala este situat în mijlocul Alpilor albanezişi străbate un cadru montan rupt din basme. Acesta este înconjurat de munţi verzi şi ape limpezi, oferind turiştilor o experienţă de neuitat.

Ce activităţi poţi face în această destinaţie

Sejurul de la râul Shala este potrivit pentru nevoile fiecăruia. Este o locaţie lipsită de aglomeraţie, perfectă pentru relaxare şi linişte. Iubitorii de natură se pot bucura de peisaje de poveste, înot, caiac, dar şi de drumeţii.

Cei pasionaţi de aventură au oportunitatea să străbată trasee montane impresionante, sporturi acvatice în apa râului Shala. Peisajele din nordul Albaniei sunt adesea confundate cu cele alea Thailandei.

Perioada cea mai bună pentru a vizita nordul Albaniei

Turiştii interesaţi de această destinaţie exotică din Europa trebuie să ştie că cea mai bună perioadă pentru o astfel de vacanţă, este luna octombrie. În general, toamna este anotimpul perfect pentru călătorit.

Aceasta este luna ideală, deoarece temperaturile ajung undeva pe la 25 de grade Celsius. Pe lângă avantajul temperaturilor potrivite, luna octombrie este cea mai perferabilă, pentru că aglomeraţia prezentă în sezonul estival nu mai există.

Alte destinaţii exotice din Europa

Vara s-a dus, aşa că este perioada cea bună pentru vacanţă înafara ţării, în destinaţii exotice. Asia nu este singurul continent cu multe destinaţii de vis. Şi Europa stă foarte bine la acest capitol. Iată alte câteva variante de destinaţii exotice de pe continentul nostru.

Playa de las Catedrales, Ribadeo din Spania, Ponta da Piedade, Lagos din Portugalia, Kaputas Beach, Kas din Turcia şi Fig Tree Bay, Protaras din Cipru. Acestea sunt doar câteva dintre multele destinaţii de vis din Europa. Turiştii vor fi cu siguranţă fascinaţi de frumuseţea locului, iar vacanţa lor vor fi de neuitat.

Please follow and like us:
Pin Share