Számos programmal várja az érdeklődőket a Székelyföld Napok tizenötödik kiadása is

Számos programmal várja az érdeklődőket a Székelyföld Napok tizenötödik kiadása is

Mindhárom székelyföldi megyében gazdag programkínálattal várják az érdeklődőket a szervezők, akik olyan kisebb településekre is terveztek kulturális programokat, ahol az év nagy részében ritkán vagy egyáltalán nem zajlik művelődési esemény – írják a szerkesztőségünknek küldött közleményben. Megyékre lebontott részletes programajánló a rendezvény weboldalán érhető el.

A vidéki események mellett a Székelyföld Napoknak idén is lesznek kiemelt rendezvényei, például október elején a nemzetközi kortárs grafikának jut főszerep.

A Székelyföldi Grafikai Biennálén 27 ország 111 alkotójától tekinthetők meg a szakmai zsűri által legjobbnak ítélt munkák.

A megnyitó, a díjátadó ünnepség és a kísérőrendezvények október 9. és 11. között zajlanak Csíkszeredában és Sepsiszentgyörgyön.

Negyedik alkalommal szervezik meg a Kaptár dokumentumfilm-szemlét is. Ebben az évben 16 dokumentumfilmmel neveztek, a díjakat pedig filmvetítéssel egybekötött eseményen adják át október 19-én a sepsiszentgyörgyi Művész Moziban.

A beérkezett alkotásokból többet eljuttatnak vidékre, de Brassó megyei településeken is lesznek vetítések.

A Székelyföld Napok hivatalos megnyitója október 8-án lesz Székelyudvarhelyen, mely alkalommal átadják a három székelyföldi megye önkormányzata által alapított Orbán-Balázs díjakat is.

Please follow and like us:
Pin Share