”Câinii roșii” nu l-au uitat pe Cătălin Hîldan! Gestul jucătorilor înainte de Farul – Dinamo. Foto

”Câinii roșii” nu l-au uitat pe Cătălin Hîldan! Gestul jucătorilor înainte de Farul – Dinamo. Foto

În această seară, Dinamo se confruntă cu Farul Constanța. „Câinii roșii” au pășit pe terenul de la Ovidiu purtând tricouri speciale. Pe 5 octombrie se împlinesc 24 de ani de la dispariția legendarului Cătălin Hîldan.

5 octombrie, zi tragică pentru echipa din Ștefan cel Mare

Dinamoviștii au intrat pe teren îmbrăcați în tricouri negre, inscripționate cu numele jucătorului de legendă din Ștefan cel Mare. Acum 24 de ani, Cătălin Hîldan a trecut în neființă, lăsând în doliu întreaga comunitate a „câinilor roșii”.

Cum a murit Cătălin Hîldan

Cătălin Hîldan s-a născut pe data de 3 februarie 1976, dar s-a stins tânăr, la doar 24 de ani. Ziua de 5 octombrie rămâne una dintre cele mai triste pentru sportul românesc. „Unicul Căpitan” a decedat chiar pe teren, în timpul unui amical, din cauza unui accident vascular cerebral.

În semn de omagiu pentru Hîldan, „câinii roșii” au retras definitiv tricoul cu numărul 11. Adesea, fanii din peluza celor de la Dinamo organizează coregrafii speciale pentru a-l comemora. Fratele lui, Cristi, povestea în trecut felul în care Cătălin ar fi putut fi salvat.

„Tot timpul am o durere în suflet doar când văd trenul. Știi de ce? Pentru că atunci când s-a întâmplat cu Cătălin, salvarea aceea l-a dus pe fratele meu către spital și a trecut un tren.

Un marfar, care pur și simplu s-a oprit ca să nu poată trece salvarea timp de minute bune, minute care poate însemnau salvarea lui. Toate au fost să fie altfel…”, a explicat Cristi Hîldan, la Exclusiv Dinamo anul trecut.

Cătălin Hîldan și-a început cariera în fotbal chiar în Ștefan cel Mare. El și-a făcut debutul la seniori chiar într-un derby cu Steaua București. A câștigat titlul cu Dinamo în sezonul 1999-2000 și o cupă în 2000. El era considerat unul dintre cei mai promițători jucători români înainte de tragicul eveniment.

În total, „Unicul Căpitan” a jucat 138 de meciuri pentru Dinamo București și a înscris 6 goluri. Debutul la echipa națională a României și l-a făcut în 1999, într-un meci cu Estonia. În total, fostul mare mijlocaș a jucat 8 meciuri pentru „tricolori”.

Gigi Mulțescu a decedat în septembrie

Sportul românesc a pierdut recent un alt mare dinamovist. Gigi Mulțescu, „SMURDUL”, cum îi spuneau mulți, a decedat pe data de 15 septembrie 2024. Fostul antrenor din Ștefan cel Mare a suferit mult în ultimii ani și a fost răpus de o pneumonie severă.

Please follow and like us:
Pin Share