Laurențiu Reghecampf dezvăluie o tentativă de blat: „A dat cu piciorul în ușa vestiarului”

Laurențiu Reghecampf dezvăluie o tentativă de blat: „A dat cu piciorul în ușa vestiarului”

Laurențiu Reghecampf (49 de ani), fost antrenor la FCSB și Universitatea Craiova, a povestit un incident halucinat din cariera sa de jucător. Tehnicianul a afirmat că Borussia Dortmund i-a solicitat lui și coechipierilor săi să le cedeze un meci din Bundesliga.

Laurențiu Reghecampf, dezvăluire incredibilă despre Borussia Dortmund

În sezonul 2002-2003, „Reghe” era legitimat la Energie Cottbus. Echipa sa s-a deplasat în ultima etapă, pe Westfalenstadion, pentru un meci contra celor de la BVB. Energie era deja retrogradată, însă Dortmund se lupta cu Stuttgart pentru locul al doilea din Bundesliga. Poziția secundă asigura calificarea directă în Liga Campionilor.

Laurențiu Reghecampf a dezvăluit cum, la pauza partidei, Stefan Reuter a lovit cu șutul în ușa de la vestiarul celor de la Cottbus. Căpitanul Borussiei de la acea vreme, campion european și mondial cu Germania, le-ar fi reproșat lui Reghecampf și coechipierilor săi că nu le cedează partida.

Reghecampf a mai devoalat că el și colegii săi se așteptau ca BVB să încerce să îi mituiască. Partida s-a terminat 1-1, iar Borussia a ratat locul 2 în favoarea grupării VfB Stuttgart. Pentru Dortmund a deschis scorul în minutul 25 Tomas Rosicky. Pentru Cottbus a egalat Timo Rost în minutul 75.

Comportament ireal al lui Stefan Reuter: „A venit și a dat cu șutul în ușa de la vestiar”

„La un singur meci a fost o chestie în primul an în care noi am promovat în Bundesliga. Ultima noastră partidă în Bundesliga o aveam la Dortmund. Dortmund se bătea la titlu cu Stuttgart. Noi eram deja retrogradați. Noi, după meciul ăla, plecam deja la Mallorca. Așa se întâmpla după fiecare campionat cu toată echipă. La 3-4 zile plecai într-un fel de team-building. Da, așa s-a întâmplat (n.r.- chiar dacă echipa a retrogradat).

Noi ne așteptam ca la meciul respectiv ăia de la Dortmund să vină și să zică: ‘Băi, uite, vă dăm și vouă un cadou că plecați la Mallorca! Duceți-vă, uite, luați așa (n.r.- niște bani din gesturi)… Noi ne batem la campionat!’.

Ei trebuiau să ne bată pe noi și Dortmund era campioană (n.r. – Bayern era campionă, BVB și Stuttgart se luptau pentru locul 2) Dacă îți aduci aminte, a câștigat Stuttgart campionatul cu Felix Magath. Cu Lahm, cu Kuranyi, toți copiii ăia care au plecat după aia.

Și (n.r.- Borussia Dortmund) nu ne-a bătut. La pauză, a venit Stefan Reuter (n.r. – mijlocaș dreapta campion european și mondial cu Germania). Era căpitan atunci. A venit și a dat cu șutul în ușa de la vestiar. A spus: ‘Ce faceți voi aici?! ‘. Că nu știu ce…Îți dai seama că au intervenit ăia și l-au dat afară. După aia veneau să ne dea 25.000, 30.000…N-a mai fost.

Lucrurile astea se puteau face ca echipă. Nu aveam nimic de câștigat sau de pierdut. Dar atunci a fost și ambiția noastră. ‘Bă, ce au făcut ăștia? Au zis că ne dau cinci-șase, nu ne-au luat în seamă’”, a povestit Laurențiu Reghecampf, invitat la Podcastul iAM Ștucan.

Liber de contract din aprilie 2024, Laurențiu Reghecampf s-a aflat și el pe lista lui Răzvan Burleanu pentru a-l înlocui pe Edward Iordănescu înainte să fie ales Mircea Lucescu. Reghecampf nu și-a găsit nici până astăzi un nou angajament și are de achitat o despăgubire de 200.000 de euro către Universitatea Craiova.

Please follow and like us:
Pin Share