Act xenofob la Cupa Mondială din Budapesta: „Urâm România!”

Act xenofob la Cupa Mondială din Budapesta: „Urâm România!”

În anul 2024 lumea încă se confruntă cu xenofobia. Un nou episod neplăcut a avut loc la Cupa Mondială din Budapesta. O jucătoare de teqball din Ungaria a fost drastic sancționată după un mesaj împotriva României.

Act xenofob la Cupa Mondială din Budapesta

Turneul Teqball World Series de la Budapesta a debutat cu un eveniment neplăcut. Competiția a fost deja marcată de un derapaj comis de Gabriella Kota, o sportivă maghiară.

Potrivit Sportal Blikk, aceasta l-a înjurat pe arbitrul semifinalei, care era român. Atitudinea xenofobă a continuat, sportiva postând ulterior un mesaj pe pagina sa de pe rețelele sociale în care a lăsat un mesaj împotriva țării noastre: „Urâm România”.

Postarea respectivă a fost ștearsă între timp, însă nu a trecut neobservată de oficialii competiției. Drept consecință, Gabriella Kota Kota a fost descalificată de la turneu și amendată cu suma de 600 de dolari.

Cazurile de xenofobie, dese în fotbalul românesc

Xenofobia este prezentă din păcate și în fotbalul românesc de ani buni. Echipa care are parte cel mai des de astfel de episoade este Sepsi OSK, echipa din Covasna.

Cele mai recente cazuri sunt cele de la Petrolul – Sepsi sau Farul – Sepsi, ambele partide având loc în primăvara acestui an. Cele două meciuri din sezonul trecut au fost marcate de atitudinea nepotrivită a fanilor echipelor gazde la adresa oaspeților.

Peluza Latină, gruparea care susține cel mai puternic Petrolul Ploiești, au avut scandări xenofobe la adresa celor de la Sepsi. Andrei Chivulete a fost nevoit atunci să oprească meciul devreme, în minutul 24. Pauza a durat minute în șir.

Același scenariu a avut loc și la meciul Farului. Pavol Safranko reușise un hattrick, iar suporterii echipei lui Gică Hagi au început înaintea pauzei să scandeze cuvinte greu de reprodus la adresa covăsnenilor.

Adrian Cojocaru a întrerupt imediat partida. Jucătorii Farului au fost nevoiță să meargă în dreptul galeriei pentru a potoli spiritele inflamate. După 2 minute de întrerupere, arbitrul de centru a decis ca partida să se reia.

Please follow and like us:
Pin Share