Stațiunea din România care va renaște din propria cenușă și va fi, din nou, plină de turiști străini și români veniți pentru apele vindecătoare. Pe vremuri era considerată perla balneară a țării și ajunsese foarte cunoscută în toată Europa

Stațiunea din România care va renaște din propria cenușă și va fi, din nou, plină de turiști străini și români veniți pentru apele vindecătoare. Pe vremuri era considerată perla balneară a țării și ajunsese foarte cunoscută în toată Europa

Stațiunea din România care va renaște din propria cenușă. În curând, va fi luată cu asalt de către turiști și va retrăi perioada de glorie de odinioară.

Stațiunea din România care va renaște din propria cenușă

În curând, o veche ”perlă” a turismului românesc va reveni la viață. Este vorba despre o stațiune care a atras mii de turiști, dar care, o bună perioadă de timp, a fost lăsată în paragină.

La doar 34 de kilometri distanță de Timișoara se află una dintre cele mai frumoase stațiuni din România. Stațiunea Buziaș, recunoscută cândva pentru apele sale vindecătoare, va fi revitalizată pentru a atrage turiști.

Pentru Stațiunea Buziaș a fost conceput un plan de renovare, întrucât în ultimii ani, aceasta a fost lăsată în paragină. Din păcate, nu este singura stațiune din România care a avut o astfel de soartă, dar se pare că există speranță.

Pentru prima dată, Stațiunea Buziaș a primit titlul de localitate balneară în 1819. A fost un adevărat magnet pentru turiștii care veneau să se convingă de proprietățile sale vindecătoare.

În trecut, Stațiunea Buziaș era cunoscută sub apelativul ”perla țării”. Pentru că a fost un important obiectiv turistic din România, aceasta va primi o a doua șansă, spre bucuria turiștilor.

Planurile de renovare ale Stațiunii Buziaș încep să dea roade

După ce va fi renovată, Stațiunea Buziaș își va recupera cu siguranță popularitatea de altă dată. Cei care vor alege să o viziteze se vor bucura de ape minerale bogate în dioxid de carbon, sodiu, fier și calciu. De obicei, aceste ape miraculoase sunt folosite pe post de tratament natural împotriva anumitor afecțiuni.

Încă din cele mai vechi timpuri, apele minerale din Stațiunea Buziaș și-au dovedit calitățile extraordinare. Balneologul de origine sârbă Georgije Čokrljan a fost cel care a folosit pentru prima dată apele minerale în scopuri terapeutice.

Proiectele de reabilitate nu bat deloc pasul pe loc, semn că lucrurile merg în direcția cea bună. La începutul acestui an, mai multe alei din stațiune au fost renovate cu bani din finanțare europeană.

Nu doar aleile au căpătat o înfățișare nouă. Datorită proiectelor de reabilitare, Stațiunea Buziaș are acum un nou sistem de iluminat, dar și alt mobilier urban. Potrivit debanat.ro, în viitor, în Stațiunea Buziaș va fi construit și un aquapark.

Please follow and like us:
Pin Share