Orașul din România care are port atât la Marea Neagră, cât și la Dunăre. Este legat de restul țării doar pe calea apei și are o atracție turistică unică în Europa

Orașul din România care are port atât la Marea Neagră, cât și la Dunăre. Este legat de restul țării doar pe calea apei și are o atracție turistică unică în Europa

Orașul din România care are port atât la Marea Neagră, cât și la Dunăre. Aici, se află o atracție turistică unică în întreaga Europă.

Orașul din România care are port atât la Marea Neagră, cât și la Dunăre

În România, există un oraș care are port atât la Marea Neagră, cât și la Dunăre. Este vizitat destul de des de românii care vor să se conecteze cu natura, dar puțini sunt cei care cunosc acest aspect.

Sulina, căci despre acest oraș este vorba, are o populație de numai 3.663 de locuitori. Spre deosebire de alte orașe din România, aici nu se poate ajunge niciodată cu mașina.

Acest oraș unic la noi în țară nu este legat la rețeaua de drumuri publice. Cei care vor să ajungă în Sulina o pot face numai pe calea apelor, mai exact, fie pe Dunăre, fie pe Marea Neagră.

Prima mențiune despre Sulina a fost făcută de Constantin Porfilogenetul. În lucrarea sa, acesta a vorbit despre Sulina folosind numele ”Solina”. Mai târziu, în secolul XVIII, Sulina a devenit din ce în ce mai populară, după ce turcii au traversat brațul cu acest nume.

În Sulina se află un obiectiv turistic unic în Europa

Sulina este situat la cea mai mică altitudine din România. Doar 4 metri deasupra mării are acest oraș. Special prin definiție, Sulina adăpostește unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Europa.

Poate că nu multă lume știe, dar în Sulina se află un cimitir maritim care nu se mai regăsește nicăieri în România și nici în Europa. În acest cimitir își duc somnul de veci persoane de 21 de naționalități.

Fiecare piatră funerară de aici are o istorie și o poveste unică. Aici sunt înmormântați funcționari ai Comisiei Europene a Dunării, dar și alți oameni care au muncit în domeniul apelor.

Tot în Sulina se mai află și Farul Vechi care, în prezent, funcționează ca muzeu. La parterul farului se găsește biroul lui Eugeniu Botez, cunoscut sub pseudonimul său literar Jean Bart. Jean Bart a fost cel care a numit Sulina ”Europolis”.

Sulina nu se laudă doar cu obiective turistice, ci și cu kilometri întregi de plajă. Cei care au vizitat măcar o dată plaja din Sulina, susțin că este o alternativă foarte bună pentru stațiunea Vama Veche

Please follow and like us:
Pin Share