Se va înființa cel mai mic stat din lume în Europa. Va fi aproape de România

Se va înființa cel mai mic stat din lume în Europa. Va fi aproape de România

Vaticanul este pe cale să devină al doilea cel mai mic stat din Europa și de pe glob și asta pentru că pe bătrânul continent va fi înființată o nouă țară care va fi cea mai mică din lume.

Un stat musulman urmează să fie înființat pe teritoriul Albaniei

Albania vrea să înființeze în interiorul capitalei Tirana o nouă țară musulmană care va fi cea mai mică din lume și va purta numele de Statul Suveran al Ordinului Bektashi.

Anunțul a fost făcut de premierul Albaniei, Edi Rama, care a subliniat că noul stat va fi o enclavă, după modelul Vaticanului, reședința teritorială a Sfântului Scaun.

La rândul său, Statul Suveran al Ordinului Bektashi va fi destinat membrilor ordinului șiit sufi Bektashi și va avea propriul teritoriu, administrație și pașapoarte.

Noul stat va fi condus de liderul suprem al Bektashi, Edmond Brahimaj, cunoscut și ca Baba Mondi, care se pare că are planuri mare pentru viitoarea sa țară.

 „Dumnezeu nu interzice nimic, de aceea ne-a dat minți”, a declarat Baba Mondi potrivit The New York Times.

Clericul musulman care se pregătește să conducă cel mai mic stat din lume a subliniat că dacă totul decurge confrom planului „toate deciziile vor fi luate cu dragoste și bunătate”.

În noua țară musulmană li se va permite cetățenilor să consume alcool, iar  femeile vor fi lăsate să facă tot ceea ce își doresc și nu li se vor impune niciun fel de reguli în ceea ce privește stilul lor de viață

Se pare că noua țară musulmană va avea un teritoriu de mărimea a cinci blocuri din New York și va detrona astfel Vaticanul care în prezent deține titlul de cel mai mic stat independent din lume.

Cu o suprafață de 0.44 km², orașul-stat Vatican este reședința teritorială a Sfântului Scaun, entitatea instituțională reprezentată în prezent de către Papa Francisc, și principala reședință ecleziastică a Bisericii Catolice care deține unele dintre cele mai valoroase obiecte de artă din lume.

Please follow and like us:
Pin Share