Ce conțin pufuleții vânduți în supermarketurile din România. Dragoș Pătraru dezvăluie că nu sunt buni de mâncat

Ce conțin pufuleții vânduți în supermarketurile din România. Dragoș Pătraru dezvăluie că nu sunt buni de mâncat

Ce conțin pufuleții vânduți în supermarketurile din România. Dragoș Pătraru dezvăluie că nu sunt buni de mâncat. Jurnalistul român aduce în discuție un produs care se numără printre cele mai consumate de oameni.

Ce au în compoziția lor pufuleții care se găsesc în toate magazinele din țara noastră. Dragoș Pătraru nu-i recomandă pentru consum

Ce au în compoziția lor pufuleții care se găsesc în toate magazinele din țara noastră. Dragoș Pătraru nu-i recomandă pentru consum. Prezentatorul român aduce în discuție declarațiile făcute de mulți medici de prestigiu.

Renumitul jurnalist dezvăluie că acest produs are foarte mulți acizi grași, care produc efecte adverse asupra sănătății umane. Printre cele mai cunoscute sunt bolile de inimă. În plus, alimentul conține numeroși aditivi alimentari.

De asemenea, produsul considerat pentru copii mare are multă sare iodată. Majoritatea dintre pungile de pufuleți comercializate în România conțin între 2 grame de sare şi 3 grame de sare per 100 grame la produs.

Mai mult decât atât, 22% din produsele analizate de Dragoș Pătraru într-un clip de pe Youtube conţin potenţiatori de gust şi aromă. În concluzie, produsul are foarte multe ingrediente în compoziția sa, cum ar fi: extract de drojdie, făină de porumb și făină de cartofi.

Totodată, pufuleții, în funcție de brandul ales, mai au grăsime vegetală de palmier total hidrogenată, ulei de florea-soarelui, pesmet, făină din orez, ulei de palmier, pătrunjel, usturoi pudră, proteină din lapte, lactoză, cașcaval pudră, arahide și extract de piper alb.

Pufuleții mai au în compoziția lor: ceapă pudră, brânză praf, extract de drojdie, mălai grișat, extract de drojdie care conține acid glutamic sau glutamat de sodiu. Dragoș Pătraru susține că sunt multe ingrediente în compoziția pufuleților.

Pufuleții, un produs care nu e recomandat copiilor

Pufuleții sunt un produs care se găsește la discreție pe toate rafturile magazinelor din România, însă Dragoș Pătraru nu-i recomandă. De aceeași părere sunt și specialiștii români care consideră că substanțele pe care le au pot afecta sănătatea.

„Pufuleţii constituie una din gustările cele mai apreciate de către copii, dar, din păcate, foarte puţini părinţi cunosc faptul că există sortimente de pufuleţi cu o încărcătură chimică foarte mare, constituită din potenţiatori de gust şi arome, coloranţi, acidifianţi, emulsifianţi şi arome sintetice.

Pufuleţii sunt produse hipercalorice, cu un conţinut ridicat de grăsimi saturate şi sare, fapt care nu-i recomandă să facă parte din alimentaţia copiilor, a femeilor însărcinate şi a celor care suferă de boli cardiovasculare, renale şi sindrom metabolic”, a spus Conf. univ. dr. Costel Stanciu, președinte APC, în 2017, scrie gandul.ro.

Please follow and like us:
Pin Share