Drumul spectaculos din România care rivalizează cu Transfăgărășan și Transalpina. A fost construit pe vremea lui Carol I, dar puțini români știu de el

Drumul spectaculos din România care rivalizează cu Transfăgărășan și Transalpina. A fost construit pe vremea lui Carol I, dar puțini români știu de el

Drumul spectaculos din România care rivalizează cu Transfăgărășan și Transalpina. A fost construit pe vremea lui Carol I, dar puțini români știu de el. Trece peste un munte și unește două sate cu nume arhaice.

Șoseaua impresionantă care concurează cu Transfăgărășan și Transalpina. Datează din perioada lui Carol I, însă e știută de puțini oameni

Șoseaua impresionantă care concurează cu Transfăgărășan și Transalpina. Datează din perioada lui Carol I, însă e știută de puțini oameni din România cu toate că are o vechime de peste 100 de ani. Calea va fi gata cel târziu în 2025, când se vor împlini 110 ani de la înființarea sa.

Drumul județean din țata noastră pe care turiștii nu îl vor rata unește comunele Mălini din județul Suceava și Comuna Borca din județul Neamț, prin Pasul Stânișoara. În plus, leagă satele arhaice Sabasa și Suha.

Se numește Drumul Talienilor sau DJ209B. Denumirea sa vine de la drumarii italienii aduși de regele Carol I pentru a construi șoseaua. Primele demersuri au fost făcute la ordinul Suveranului, în 1902, care a adus meșteri din Italia.

În țară au ajuns cei mai pricepuți de la acea vreme pentru a construi drumul care este aproape reabilitat. Podeţele făcute de muncitorii italieni sunt considerate și în ziua de azi adevărate lucrări de artă şi vor fi păstrate pentru a fi admirate de turişti.

Podurile metalice și podețele din zidărie de piatră cioplită ridicate de meșterii italieni sunt trainice și urcă până la altitudinea de 1.235 de metri. Nu au avut nevoie de nicio consolidare sau de restricții de tonaj. Construcția drumului a durat 12 ani, fiind dat în folosință în 1915.

Drumul Talienilor, descris de Mihail Sadoveanu în Baltagul

Această cale rivalizează cu Transfăgărășan și Transalpina și dispune de peisaje spectaculoase care îți taie respirația. În plus, șoseaua este descrisă frumos de Mihail Sadoveanu în romanul Baltagul, motiv pentru mai este numit și Drumul Vitoriei Lipan.

Așa se face că urmează chiar traseul făcut de eroină în roman. Șoseaua va fi asfaltată şi lărgită de la 3 la 6 metri pentru a fi cât mai accesibilă turiștilor care ajung în această regiune pentru a admira priveliștea ce o oferă natura.

„Este un drum cu o lungime de aproximativ 15 kilometri. Valoarea lui este de 17 milioane de euro”, a declarat Vasile Tofan, vicepreşedinte Consiliului Județean Suceava, relatează publicația observatornews.ro.

„Piatra e extrasă din aceşti munţi. Undeva, în vârf, există şi o carieră de piatră. Cred că de acolo a fost extrasă această piatră, cioplită manual şi zidită. Deci atunci italienii lucrau la noi, acum noi ne ducem la ei şi muncim”, a declarat Lucian Stan, șef de șantier.

Călătorii care vor merge pe Drumul Talienilor nu doar că se vor bucura de priveliști impresionante, ci  pot vedea și multe obiective turistice. Valea Moldovei şi Valea Bistriţei nu vor fi trecute cu vederea de turiști.

În plus, vizitatorii pot vedea cazematele folosite de germani în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Stânele de oi și de capre sunt nelipsite de pe traseu și cu siguranță, drumeții se vor opri pentru o mică gustare.

În altă ordine de idei, compania care a câștigat licitația pentru reabilitarea drumului Talienilor în ambele județe este Antrepriza de Construcții Drumuri și Autostrăzi Roznov, care are sediul în județul Neamț.

Please follow and like us:
Pin Share