Anunț important pentru toți clienții casnici Hidroelectrica. Ce se întâmplă cu prețurile din contract, noua ofertă vine cu o mare surpriză

Anunț important pentru toți clienții casnici Hidroelectrica. Ce se întâmplă cu prețurile din contract, noua ofertă vine cu o mare surpriză

Clienții casnici ai Hidroelectrica din România au parte de o surpriză deloc plăcută din partea producătorului de energie în legătură cu prețurile din contract. Ce se va întâmpla din primăvara anului 2025.

Hidroelectrica, surpriză pentru toți clienții casnici din România. Data la care se pot modifica prețurile

Din 2025, România se va afla într-o situație destul de complicată în privința prețurilor la energie. Prețurile ar putea exploda și pot fi mai mari cu până la 120% după 1 aprilie 2025, când expiră plafonarea prețurilor. Asta dacă nu se iau măsuri suplimentare.

Recent, reprezentanții Asociației Energia Inteligentă (AEI) au avertizat că jumătate din populația României ar putea plăti prețuri aproape duble. Restul, de aproximativ 40% dintre consumatori, ar putea avea facturi cu 75% mai mari.

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din țara noastră, s-a transformat în ultimii ani într-un important furnizor concurențial. Acest lucru s-a întâmplat pe fondul prețurilor mai mici pe care le oferă. Compania de stat și-a crescut în ultimele șase luni și numărul de clienți.

Acum, cei peste o jumătate de milion de cetățeni care au contracte cu Hidroelectrica primesc vești nu foarte bune. Recent, gigantul din energie a actualizat oferta sa de furnizare, care expira la finalul lui septembrie.

Noua ofertă conține o mare surpriză. Astfel, compania vine cu același preț al energiei active, de 0,28 de lei/kWh indiferent de consum. Noutatea abia acum urmează.

Hidroelectrica specifică clar faptul că nu mai garantează acest preț pe durata unui an, pe care se încheie contractele cu clienții casnici. Mai exact, prețul de 0,28 lei/kWh este garantat doar până la data de 31 martie 2025, notează economica.net.

Aceasta este data de la care, conform deciziilor Guvernului, se vor ridica plafoanele de preț actuale. De la 1 aprilie 2025, piața energiei ar urma să fie reliberalizată și, implicit, prețurile să explodeze.

Clienții Hidroelectrica, notificați în legătură cu această modificare

Există o incertitudine în legătură cu legislația din sectorul energetic după 31 martie 2025. În aceste condiții, cei de la Hidroelectrica au ales să nu garanteze prețul decât până la 1 aprilie,

Cei peste 500.000 de clienți casnici din țară care semnează acum un contract vor fi notificați cu privire la noul preț, la finalul lunii februarie, în cazul în care acesta va fi modificat.

Please follow and like us:
Pin Share