Ce avere are miliardarul “necunoscut” aflat în spatele magazinelor Lidl si Kaufland. I se spune “Fantoma” și este cel mai bogat din Germania

Ce avere are miliardarul “necunoscut” aflat în spatele magazinelor Lidl si Kaufland. I se spune “Fantoma” și este cel mai bogat din Germania

Dieter Schwarz, proprietarul grupului Schwarz și al lanțurilor de magazine Lidl și Kaufland, cunoscut drept ”Fantoma”, conduce topul celor mai bogați oameni din Germania, detronându-i pe moștenitorii imperiului BMW, dar și pe cei ai Porsche.

Ce avere are ”Fantoma” din spatele magazinelor Lidl și Kaufland

În vârstă de 85 de ani, Dieter Schwarz are o avere impresionantă estimată la 43,7 miliarde de euro, fapt ce îl plasează pe locul 1 în topul miliardarilor din Germania realizat de revista Manager Magazin. 

Astfel, fondatorul Lidl i-a detronat pe coloșii Susanne Klatten (62 de ani) și Stefan Quandt (58 de ani), principalii acționari ai BMW, care se află pe locul doi în acest clasament cu o avere estimată la 34,4 miliarde de euro.

De asemenea, ”Fantoma” a întrecut și familia Porsche a cărei avere estimată la 19,3 miliarde de euro a clasat-o pe locul opt în topul celor mai bogați nemți.

Născut pe 24 septembrie 1939, Dieter Schwarz este unicul fiu al comerciantului Josef Schwarz cel care a pus bazele unei afaceri cu fructe tropicale, care s-a numit ulterior Lidl & Schwarz KG.

În 1963, Dieter a devenit unicul director general al companiei Lidl & Schwarz KG, iar în anul 1977 deținea deja peste 30 de magazine Lidl. Ulterior, în 1984, fondatorul Lidl a început o nouă abordare cu filialele Kaufland care și aceasta s-a dovedit a fi una de mare succes.

Motivul pentru care i se spune ”Fantoma”

Deși este cel mai bogat om din Germania, puțini sunt cei care știu cum arată miliardarul Dieter Schwarz și din acest motiv i se spune ”Fantoma”.

El este căsătorit de foarte mulți ani cu Franziska Schwarz cu care are doi copii pe care a avut grijă, de-a lungul timpului, să îi țină departe de ochii curioșilor.

Dieter Schwarz și soția sa locuiesc în orașul lui natal, Heilbronn, unde duc o viață normală. Presa din Germania afirmă că miliardarul este extrem de timid și refuză să vorbească public despre el și familia lui.

Deși pentru unii pare bizar, miliardarul evită să își expună viața personală public dintr-un motiv întemeiat care are legătură cu răpirile pentru răscumpărare ce au avut loc în anii 1970 și 1980, înregistrate în rândul familiilor bogate.

Please follow and like us:
Pin Share