Ai cont și card la Banca Transilvania? Anunț important pentru toți clienții: “Va primi în cont o sumă de bani transferată dintr-o altă bancă”

Ai cont și card la Banca Transilvania? Anunț important pentru toți clienții: “Va primi în cont o sumă de bani transferată dintr-o altă bancă”

Românii care au cont și card la Banca Transilvania trebuie să fie extrem de atenți la interacțiunile pe care le au cu diferite persoane în mediul online. Fără voia lor, cetățenii pot deveni victime și, ulterior, chiar învinuiți de anumite activități.

Banca Transilvania, informații importante pentru toți românii care dețin un cont și un card la instituție. Frauda pusă la cale de infractorii online

Banca Transilvania este, în acest moment, cea mai mare bancă din România. A fost înființată în anul 1993, la Cluj-Napoca, de un grup de oameni de afaceri locali, cu 79% capital românesc și 21% străin.

Instituția financiară are circa 4 milioane de clienți. Dat fiind acest aspect, cei care au cont și card la această bancă sunt și țintele preferate ale infractorilor din spațiul virtual.

Într-o secțiune de pe site-ul oficial, Banca Transilvania (BT) a enumerat și explicat mai multe tipuri de fraude pe care hackerii le pun la cale. În ultimii ani, a câștigat teren așa-numita metodă a ”cărăușului de bani”.

Într-o definiție simplă, un ”cărăuș de bani” este o persoană care transferă o sumă de bani dobândită în mod ilegal, cu scopul de a ascunde beneficiarul real al banilor şi sursa lor.

Infractorii obțin banii prin phising, malware, vânzări de bunuri fictive şi alte fraude. Marile grupări de crimă organizată reușesc să spele banii și să le piardă urma în orice colţ al lumii.

Reprezentanții BT vă recomandă să verificați cu mare atenție anunțurile cu mesaje atractive, primite prin e-mail, văzute pe anumite site-uri de angajare sau din social media. Celebre sunt cele din categoria ”Vrei să faci bani ușor?, Vrei să faci bani de acasă?”.

În cazul în care, fără voia dumneavoastră, intrați într-o astfel de activitate, puteți ajunge să îi ajutați pe infractori și se deveniți apoi complice la activitatea lor ilegală.

Anunțurile de care trebuie să vă feriți

La fel ca în celelalte cazuri în care încearcă să fraudeze cetățenii, și în cazul ”cărăușului de bani” anunțurile menite să-i atragă pe cetățeni folosesc chiar mărci comerciale pentru a fi mai credibile.

Dar cum funcționează scenariul? În primă fază, noul angajat (în speță cărăușul) va fi sfătuit să comunice contul bancar sau să își deschidă cont la bancă. Din acest punct încep adevăratele probleme.

Asta pentru că cel considerat ”cărăușul” va primi în contul său o suma de bani transferată dintr-o altă bancă. Apoi primește instrucțiuni despre cum să transfere banii respectivi, minus comisionul negociat, care este cam 10% din suma primită.

În cazul în care considerați că ați putea fi un cărăuș de bani e important să anunțați imediat poliția și banca la care aveți carduri și conturi.

Please follow and like us:
Pin Share