Adrian Mititelu a dat în judecată FRF și Dinamo. Motivul este un meci din Cupa României

Adrian Mititelu a dat în judecată FRF și Dinamo. Motivul este un meci din Cupa României

Adrian Mititelu a mai deschis un proces în instanță prin care atacă o hotărâre a comisiilor Federației Române de Fotbal.

Adrian Mititelu a dat în judecată FRF și Dinamo. Motivul este un meci din Cupa României

FC U Craiova a chemat în judecată FRF, dar și pe Dinamo, obiectul dosarului fiind anularea deciziei Comisiei de Disciplină și Etică din cadrul forului condus de Răzvan Burleanu referitoare la suma pe care FCU Craiova trebuie să o achite clubului din Ștefan cel Mare pentru organizarea meciului disputat în Cupa României, la 26 septembrie 2023, pe Arena Națională.

Adrian Mititelu a reclamat la Judecătoria Sectorului 2 din București faptul că, spun apropiații omului de afaceri, Dinamo a umflat cheltuielile de organizare ale meciului respectiv.

Inițial, bucureștenii s-au adresat la Comisia de Disciplină și Etică din cadrul FRF, pentru a solicita clubului din Bănie jumătate din suma cheltuită pentru organizarea jocului cu FC U Craiova, scor 1-1, disputat în faza grupelor din Cupa României, la 26 septembrie 2023, pe Arena Națională.

Concret, Dinamo susține că a ieșit în pierdere în plan financiar după acel meci și a solicitat, conform regulamentului Cupei României, ca FC U Craiova să suporte în mod egal acoperirea cheltuielilor de organizare. Regula este valabilă doar pentru meciurile care se dispută într-o singură manșă.

La acea partidă, pe Arena Națională au fost circa 4.000 de spectatori, iar prețul biletelor au fost:

45 de lei – Tribuna 2 (inel 1)
22,50 lei – Tribuna 2 (elevi, studenti, pensionari)
90 de lei – VIP II
120 de lei – VIP I
Family Zone: 45 lei

Dinamo a câștigat și litigiul cu Oțelul: are de primit 20.000 de euro

Dinamo a mai avut un litigiu asemănător cu Oțelul Galați, tot după un meci din Cupa României, scor 3-3, în decembrie 2023, dar pe ”Arcul de Triumf. Comisia de Disciplină și Etică din cadrul FRF a decis că formația de la Dunăre trebuie să le achite ”câinilor” suma de 98.059,58 lei, aproape 20.000 de euro.

60.000 de euro a plătit Dinamo în sezoanele trecute pentru organizarea unui meci pe Arena Națională: 30.000 de euro chiria și utilități, plus 30.000 de euro firma de pază

Ce prevede regulamentul Cupei României:

În cazul jocurilor desfăşurate într-o singură manşă pe terenul uneia dintre echipe, cheltuielile se efectuează de clubul organizator, iar după scăderea cheltuielilor de organizare, suma rămasă se va repartiza fiecărei echipe în proporţie de 50% din beneficiul net.
Dacă din încasări nu rezultă beneficiu, fiecare club va suporta în mod egal acoperirea cheltuielilor.
Beneficiul fiecărei echipe va fi achitat în termen de cel mult 15 zile de la data disputării jocului.
În caz de litigiu, competenţa soluţionării aparţine Comisiei de Disciplină şi Etică a FRF.
Până în șaisprezecimi, echipa gazdă are obligația asigurării costurilor de organizare, cu excepția baremurilor de arbitraj care vor fi suportate în procente egale 50 – 50% de ambele echipe.
Echipa gazdă are obligația de a achita integral baremurile de arbitraj și observare, echipa oaspete având obligație de a achita către clubul gazdă jumătate din valoare.

Războaiele lui Adrian Mititelu cu FRF

Adrian Mititelu luptă pe toate fronturile cu FRF în tentativa de a convinge instanțele că forul condus de Răzvan Burleanu funcționează ilegal.

FRF respinge acuzațiile contestatarilor: ”Este lipsit de orice dubiu că FRF funcționează și a funcționat deplin legal. Orice persoană interesată poate verifica în mod simplu veridicitatea acestor afirmații, lecturând mențiunile din Registrul Federațiilor cu privire la Statutul FRF în vigoare, respectiv și mandatul Președintelui FRF.

Dezinformările lansate în spațiul public privind ‘funcționarea ilegală a Federației’, ‘anularea mandatului Președintelui’ etc., reprezintă afirmații factuale false, făcute cu rea-credință, și atrag răspunderea civilă a persoanei care le emite, respectiv propagă fără verificare”.

Recent, Adrian Mititelu a pierdut în primă instanță procesul prin care solicită redeschierea dosarului dezafilierii Craiovei, în 2011. Tribunalul București i-a respins cererea, dar patronul FCU Craiova a anunțat că va face recurs.

”Noi avem alte şapte sau opt procese în care am refuzat arbitrii de comisii de la Federaţie, pentru că n-au mandate. Tot ce aţi văzut aici este ilegal. 

Sunt împuterniciţi de unul care n-are mandat. Judecătoarea n-a vrut să se complice, şi-a dat seama că e o mizerie prea mare. Eu nu sunt sceptic.

Chiar dacă se refuză, băgăm o altă revizuire, mergem şi la Înalta Curte şi până la urmă, cu siguranţă un judecător va stabili că n-au mandat şi apoi se prăbuşeşte”, a declarat Adrian Mititelu pentru reporterii FANATIK, la termenul din 13 septembrie 2024.

Contre între Răzvan Burleanu și Adrian Mititelu

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, i-a dat replica lui Adrian Mititelu: ”Domnul Mititelu are un singur interes, de a pune mâna pe 100-200 de milioane euro în urma unui proces penal foarte vechi, de mai bine de 15 ani, în care a pierdut și încearcă se agațe. Acesta e singurul lui obiectiv”.

Adrian Mititelu a ripostat imediat după declarația șefului FRF la adresa lui. ”Adrian Mititelu nu urmărește să pună mâna pe banii Federației, eu urmăresc să mi se facă dreptate.

Adrian Mititelu este un investitor care a băgat zeci de milioane în fotbalul românesc, care a construit din banii lui cel puțin 10 terenuri de fotbal. Din banii familiei lui a întreținut o activitate fotbalistică la un nivel înalt, a plătit taxe și impozite statului. Eu împreună cu alții am făcut posibilă existența fotbalului românesc într-un moment foarte greu.

Adrian Mititelu a fost victima unui abuz nemaiîntâlnit în lumea civilizată, i s-a luat o echipă de fotbal pe motiv că face un proces în instanță. Omul ăsta rău e cel care te-a propus pe tine în 2014 să candidezi la FRF și te-a ajutat să câștigi mandatul, iar tu i-ai promis că îi vei face dreptate”, a afirmat Adrian Mititelu.

Adrian Mititelu a ieșit de la Tribunal și a anunțat război pe toate fronturile cu FRF

Please follow and like us:
Pin Share