Florin Niță, erou în Arabia Saudită! I-a salvat viața unui adversar. Foto

Florin Niță, erou în Arabia Saudită! I-a salvat viața unui adversar. Foto

Florin Niță (37 de ani) a fost erou în meciul Damac – Al Shabab 1-0 din etapa a 6-a din Saudi Pro League. Portarul României a impresionat în Arabia Saudită prin felul în care i-a acordat primul ajutor unui adversar căzut pe teren.

Florin Niță, erou în Arabia Saudită

Momentul s-a petrecut în prelungirile partidei câștigate de echipa lui Niță. Atacantul Majed Abdullah s-a prăbușit după un duel aerian cu un jucător de la Damac. Impactul a fost unul cât se poate de server.

Abdullah și-a pierdut pentru câteva secunde cunoștința, iar situația ar fi devenit dramatică, dacă Florin Niță nu ar fi avut prezență de spirit. Imaginile de la partidă ni-i arată pe suporterii ambelor formații cum privesc cu mare îngrijorare spre gazon.

Niță a demonstrat că are reacții rapide și în situații-limită din viața reală, pe lângă reflexele care l-au consacrat în întreaga carieră. Imediat ce și-a văzut adversarul căzut, a sprintat către el pentru a-i oferi primul ajutor.

Prim-ajutor acordat ca la manual de portarul României

Florin Niță l-a întors pe Majed Abdullah, pentru a fi sigur că nu își mușcă limba. În timp ce avea grijă de oponentul său, portarul României și al celor de la Damac făcea semne disperate către margine. Scopul său era să îi determine pe medici să intervină cât mai prompt.

El a continuat să fie interesat de Abdullah și în momentul în care acesta a ajuns pe mâna medicilor. A privit intervenția doctorilor și când a văzut că e totul în regulă a făcut un semn prin care le-a comunicat tuturor din jur că adversarul său se află în afara oricărui pericol.

Majed Abdullah a fost pus, în cele din urmă, pe picioare de către medici. Fără intervenția lui Florin Niță situația s-ar fi putut complica până la un deznodământ dramatic. A fost o partidă perfectă pentru Niță și din punct de vedere fotbalistic, dar mai ales din punct de vedere uman.

Partidă perfectă pentru Florin Niță

Florin Niță a fost pentru a 5-a oară la rând integralist și a terminat pentru prima oară un meci fără gol primit în campionat la Damac. Nicolae Stanciu a fost și el păstrat pe teren de Cosmin Contra până în minutul al 9-lea din prelungiri.

Florin Niță a ajuns în această vară la Damac, unde i s-a oferit un salariu anual de 800.000 de euro. Portarul naționalei a semnat, după aceea, un contract cu brandul italian Bigotti. El a anunțat colaborarea prin intermediul social media.

În urma acestui rezultat, Damac a terminat etapa pe locul 13 și a ajuns la 6 puncte în Saudi Pro League. Trupa pregătită de Cosmin Contra se află la trei poziții peste zona retrogradării. Al Shabab a rămas cu 12 puncte și poate să piardă locul 3. Al Nassr (11 puncte), echipa lui Cristiano Ronaldo, are meci sâmbătă de la 18:15. Oponenta sa este Al Orubah (locul 11, 7 puncte).

Please follow and like us:
Pin Share