Rasa de câine românească ce a devenit recunoscută peste tot în lume. Patrupedul este de talie mare, are culoare neagră și este foarte curajos

Rasa de câine românească ce a devenit recunoscută peste tot în lume. Patrupedul este de talie mare, are culoare neagră și este foarte curajos

Rasa de câine românească ce a devenit recunoscută peste tot în lume. Patrupedul este de talie mare, are culoare neagră și este foarte curajos. Federația Chinologică Internațională a emis un raport favorabil după un studiu care a durat 16 ani.

Specia de câine din România, identificată la nivel internațional. Animalul are o talie mare, blana neagră și e caracterizat prin curaj

Specia de câine din România, identificată la nivel internațional. Animalul are o talie mare, blana neagră și e caracterizat prin curaj. Patrupedul este cunoscut drept unul care nu are încredere în persoanele străine.

Acesta este ideal pentru cei care au turme pentru că este dedicat și implicat. Ciobănescul corb reprezintă o rasă naturală românească care s-a format în arealul Carpaților Meridionali și în zona subcarpatică: Dâmbovița, Argeș, Prahova și Brașov.

Numele de ”corb” vine de la faptul că blana sa este în întregime neagră. Câinele are un aspect impozant și un temperament care îmbină curajul, calmul și loialitatea. Calitățile lui sunt menționate în raportul aprobat de Comisia de standard.

De asemenea, sunt evidențiate și de comisia științifică a Federației Internaționale Chinologice, care a decis ca ciobănescul corb să fie recunoscut în întreaga lume. Procesul a durat 16 ani, însă a meritat din plin această așteptare.

Câinele ciobănesc corb, recunoscut oficial peste hotare

Demersurile pentru omologarea câinelui ciobănesc corb au început în anul 2006. Doi ani mai târziu specialiștii de la Clubul Crescătorilor de corbi au trimis actele pentru recunoașterea oficială care a avut loc abia anul acesta.

Petru Muntean, președintele comisiei de omologare a raselor românești, a dezvăluit că procesul este unul laborios pentru că se face un studiu pe rasa luată în vizor. Sute de câini au fost analizați pentru a întocmi documentația și pentru a redacta proiectul de standard.

Fiecare câine de rasă are un standard care este aprobat în cele din urmă de Federația Chinologică Internațională. Omologarea rasei este una provizorie, urmând să fie declarată definitivă abia peste un deceniu.

„E o rasă deosebită care va accesa la circuitul intern expozițional, expozițiile fiind un vehicul pentru promovarea raselor noastre naționale în circuitul chinologic internațional.

Recunoașterea internațională a celei de-a patra rase românești, ciobănescul românesc corb, plasează în circuitul internațional rasa noastră națională.

Așa cum până acum au fost plasate și celelalte trei rase românești: ciobănescul românesc carpatin, ciobănescul românesc mioritic și ciobănescul românesc de Bucovina”, a spus Petru Muntean, pentru stirileprotv.ro.

Please follow and like us:
Pin Share