Diana Șoșoacă, exclusă din cursa prezidențială. Decizia CCR este definitivă

Diana Șoșoacă, exclusă din cursa prezidențială. Decizia CCR este definitivă

Diana Șoșoacă a fost exclusă oficial din cursa prezidențială. Sâmbătă, Curtea Constituțională a României a respins candidatura la alegerile prezidențiale a șefei SOS România.

Diana Șoșoacă, scoasă din cursa pentru alegerile prezidențiale. CCR a admis contestația împotriva șefei SOS România

În aceste zile, candidatura la prezidențiale a președintei SOS, Diana Șoșoacă, a ajuns pe masa magistraților Curții Constituționale a României. Actuala europarlamentară este acuzată de fals și uz de fals cu privire la listele cu semnături depuse la Biroul Electoral Central (BEC).

În urma analizării contestațiilor, Curtea Constituțională a respins candidatura la alegerile prezidențiale a Dianei Iovanovici Șoșoacă. S-a luat decizia în ședința de sâmbătă, precizează surse oficiale citate de cei de la Știripesurse.

În cursul acestei zile, judecătorii Curții Constituționale a României au avut pe masă 7 contestații privind candidații la alegerile prezidențiale de luna viitoare.

Au fost contestat candidaturile lui Ludovic Orban, Kelemen Hunor, Mircea Geoană, Diana Șoșoacă și Nicolae Ciucă. Pe numele Dianei Șoșoacă au depus contestații Amalia Bellantoni și Ursa Mihai Gheorghe.

Mai mulți foști membri ai partidului actualei europarlamentare susțin că SOS s-ar afla în afara legii încă dinainte de alegerile din iunie 2024. Acuzațiile sunt extrem de grave.

Ele merg până la fals și uz de fals cu privire la listele cu semnături depuse la Biroul Electoral Central (BEC) pentru alegerile parlamentare și prezidențiale, inclusiv cele care provin din diaspora.

Reamintim că acest scandal de proporții a izbucnit după ce foști membri ai SOS România, care au fost eliminați din partid, ar fi descoperit ilegalități pe care liderul formațiunii politice, Diana Șoșoacă, le-ar fi comis.

Diana Șoșoacă, prima reacție după ce a fost exclusă din cursa pentru alegerile prezidențiale

Într-o intervenție pe pagina sa de Facebook, Diana Șoșoacă a reacționat extrem de dur la aflarea veștii eliminării ei din cursa pentru alegerile prezidențiale. ”Solicit românilor să ieșiți în stradă!”, a tunat șefa SOS România.

Șoșoacă a mai spus că ”evreii”, ”americanii” și ”serviciile secrete” sunt vinovate pentru plângerile înregistrate împotriva acesteia și pentru eliminarea din cursa pentru Cotroceni.

”Nici măcar nu am fost citată. Este imposibil așa ceva. Nu știu nici măcar cum arată citația, ceea ce înseamnă că s-au încălcat grav toate drepturile procesuale. Solicit românilor să ieșiți în stradă!

Așa ceva este inacceptabil. Singurul naționalist care putea să câștige aceste alegeri… Deci asta înseamnă că evreii au acționat împotriva României. Îi acuz pe evrei de implicare în procesul constituțional. Nu se poate așa ceva!”, a declarat Șoșoacă, pe Facebook.

Please follow and like us:
Pin Share