Principalul pericol pentru naționala României în meciul cu Cipru. Cine e fotbalistul care a marcat mai mult decât toți atacanții convocați de Mircea Lucescu

Principalul pericol pentru naționala României în meciul cu Cipru. Cine e fotbalistul care a marcat mai mult decât toți atacanții convocați de Mircea Lucescu

Naționala României va juca la sfârșitul săptămânii viitoare, în Liga Națiunilor. Primul meci este programat sâmbătă, 12 octombrie, contra Ciprului, în deplasare. Peste trei zile, la 15 octombrie, naționala lui Mircea Lucescu va juca, tot în deplasare, cu Lituania.

Pittas a marcat singurul gol al Ciprului în Liga Națiunilor

Aparent un adversar inferior valoric, naționala Ciprului, poate pune probleme tricolorilor. Iar acestea pot veni, în special, de la un atacant în mare formă. Ioannis Pittas este principalul marcator al echipei și un vârf de atac prolific.

Fotbalistul de 28 de ani evoluează din 2023 la AIK Stockholm, ocupanta locului trei în campionatul Suediei. Pittas are cifre de invidiat într-o competiție destul de puternică. El a marcat 20 de goluri în 36 de meciuri.

În actualul sezon, cipriotul a punctat de 11 ori în 25 de partide, fiind pe locul al doilea în clasamentul golgheterilor. Pittas are 42 de meciuri și 7 goluri la naționala Ciprului, pentru care joacă din 2019. Înainte de a ajunge în Suedia, el a evoluat la Apollon Limassol.

Alibec, Pușcaș și Drăguș au împreună opt goluri

Cota lui de piață este de 2,5 milioane de euro, sub Drăguș (4 milioane de euro), dar peste Pușcaș (1,5 milioane de euro) sau Alibec (700.000 de euro). Pittas a marcat însă mai mult decât toți trei atacanții lui Lucescu la un loc.

Drăguș are două goluri pentru Trabzonspor, Pușcaș a înscris de trei ori pentru Bodrumspor, iar Alibec a marcat trei goluri în tricoul Farului. Opt goluri pentru internaționalii noștri, tot în 25 de meciuri, cât au jucat împreună cei trei.

Cipriotul a costat 800.000 de euro

Pittas i-a costat pe cei de la AIK 800.000 de euro. El a devenit rapid idolul fanilor formației suedeze, după ce a reușit un hatt-trick, în doar 14 minute, contra celor de la  IFK Värnamo. În primul său sezon în Suedia, Pittas a fost golgheterul echipei sale.

Atacantul a marcat golul naționalei Ciprului în victoria din deplasare, 1-0 cu Lituania. În al doilea meci din Liga Națiunilor, Cipru a fost spulberată pe teren propriu de Kosovo, scor 4-0. Partida Cipru – România este programată sâmbătă, 12 octombrie, de la ora 21:45, pe AEK Arena (Larnaca).

Pentru acest meci, dar și pentru cel cu Lituania (15 octombrie – ora 21.45, la Kaunas), Mircea Lucescu a convocat 25 de fotbaliști.

Lotul convocat de Mircea Lucescu

PORTARI

Florin NIȚĂ (Damac | Arabia Saudită, 26 selecții/0 goluri), Horațiu MOLDOVAN (Sassuolo | Italia, 11/0), Ștefan TÂRNOVANU (FCSB, 2/0)

FUNDAȘI

Andrei RAȚIU (Rayo Vallecano | Spania, 23/1), Cristian MANEA (FC Rapid 1923, 25/2), Andrei BURCĂ (Baniyas | EAU, 33/1), Radu DRĂGUȘIN (Tottenham | Anglia, 23/0), Virgil GHIȚĂ (Cracovia | Polonia, 1/0), Alexandru PAȘCANU (FC Rapid 1923, 0/0), Nicușor BANCU (Universitatea Craiova, 41/2), Alexandru CHIPCIU (Universitatea Cluj, 45/6)

MIJLOCAȘI

Deian SORESCU (Gaziantep | Turcia, 19/0), Dennis MAN (Parma | Italia, 30/8), Nicolae STANCIU (Damac | Arabia Saudită, 76/15), Răzvan MARIN (Cagliari | Italia, 61/7), Marius MARIN (Pisa | Italia, 24/0), Darius OLARU (FCSB, 22/0), Adrian ȘUT (FCSB, 2/0), Ianis HAGI (Rangers | Scoția, 41/5), Florinel COMAN (Al-Gharafa | Qatar, 18/1), Valentin MIHĂILĂ (Parma | Italia, 26/5), Alexandru MITRIȚĂ (Universitatea Craiova, 20/4)

ATACANȚI

George PUȘCAȘ (Bodrum | Turcia, 45/11), Denis ALIBEC (Farul Constanța, 40/5), Denis DRĂGUȘ (Trabzonspor | Turcia, 17/4)

România conduce în clasamentul grupei, cu șase puncte (golaveraj 6-1), după două meciuri. Pe locul doi este Kosovo (golaveraj 4-3) cu trei puncte. Cipru ocupă poziția a treia, tot cu trei puncte (golaveraj 1-4). Pe ultimul loc e Lituania, cu zero puncta (golaveraj 1-4).

 

 

 

 

Please follow and like us:
Pin Share