Riposta Israelului împotriva Iranului, coordonată de un șef al Armatei SUA

Riposta Israelului împotriva Iranului, coordonată de un șef al Armatei SUA

Armata israeliană a amenințat cu un răspuns “semnificativ”, dar nu a oferit niciun detaliu despre intenţiile sale concrete.

Între timp, și ministrul iranian de Externe a transmis Israelului că “pentru fiecare acţiune va exista o reacţie proporţională, chiar şi mai puternică”.

Israelul va riposta contra Iranului la momentul potrivit, a declarat sâmbătă seară un purtător de cuvânt al armatei israeliene, care a confirmat că două baze aeriene ale acesteia au fost lovite marţi de rachetele iraniene, dar rămân complet operaţionale şi niciun avion nu a fost avariat.

“Modul în care noi vom răspunde acestui atac abject va fi în maniera, la locul şi momentul pe care le vom decide, în conformitate cu instrucţiunile primite din partea leadership-ului politic”, a spus purtătorul de cuvânt, Daniel Hagari, potrivit Reuters.

Teama americanilor este legata de capacitatea de extractia a petrolului iranian. Preşedintele american Joe Biden, a cărui vicepreşedintă democrată Kamala Harris se află în campanie pentru alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie, a cerut Israelului să nu lovească instalaţiile petroliere iraniene, acţiune care ar creşte preţul petrolului, afectând SUA chiar înaintea alegerilor. 

Confruntarea candidaților pe drumul spre Cotroceni se vede pe Realitatea.NET! Ana Maria Păcuraru, tur de forță: TU DECIZI în ziua votului!

Please follow and like us:
Pin Share