Restricții de circulație pe Autostrada Soarelui după un grav accident. Un copil a murit după ce un TIR s-a răsturnat

Restricții de circulație pe Autostrada Soarelui după un grav accident. Un copil a murit după ce un TIR s-a răsturnat

Tragedie duminică dimineață pe Autostrada Soarelui. Traficul a fost afectat din cauza unui accident grav în care un copil și-a pierdut viața. Un tir s-a răsturnat, iar șoferul acestuia a fost transportat în stare critică la spital.

Un copil a murit în urma unui accident de pe Autostrada Soarelui

Conform Centrului Infotrafic al Poliției Române, incidentul a avut loc pe autostrada A2, la kilometrul 64, pe sensul către mare, în apropierea localității Lehliu-Gară, județul Călărași.

„Pe autostrada A2 Bucureşti-Constanţa, la kilometrul 64, pe sensul de mers spre litoral, în zona localităţii Lehliu-Gară, judeţul Călăraşi, un autotren încărcat cu produse alimentare a impactat glisiera laterală şi s-a răsturnat pe suprafaţa de rulare”, informează Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Autotrenul, încărcat cu produse alimentare, a lovit bariera de protecție de pe marginea drumului și s-a răsturnat pe carosabil. Accidentul a dus la rănirea gravă a șoferului, care a fost dus la spital, în timp ce un copil de 11 ani, aflat în vehicul, a murit.

De asemenea, traficul în zonă a fost restricționat: banda de decelerare către Lehliu-Gară este închisă, iar prima bandă este parțial blocată pentru a facilita ridicarea tirului. Autoritățile estimează că circulația va reveni la normal în cursul dimineții.

Numeroase accidente duminică dimineață

Restricții de circulație sunt impuse și pe alte drumuri din țară din cauza unor accidente și condiții meteo nefavorabile, conform stiripesurse.ro. În sudul României, ceața reduce vizibilitatea, iar în județele Arad și Călărași s-au înregistrat incidente separate, unde un tir a luat foc și altul s-a răsturnat.

Infotrafic a mai anunțat că traficul a fost blocat pe autostrada A2, în zona Lehliu-Gară, pe perioada de curățare a șoselei și pentru a permite ridicarea vehiculului răsturnat.

Totodată, pe DN7 Deva-Arad, un camion cu încărcătură de bobine de cauciuc a luat foc în localitatea Bătuța, județul Arad, dar șoferul a reușit să se salveze fără a fi rănit. Se estimează că circulația va fi reluată complet după ora 09:00.

În județele Gorj și Vâlcea, ceața densă reduce vizibilitatea sub 200 de metri, iar pe unele tronsoane chiar sub 50 de metri. În schimb, pe drumurile principale, precum A1 București-Pitești, A3 București-Brașov și DN1 Ploiești-Brașov, traficul se desfășoară normal, pe carosabil umed, cu vizibilitate bună.

Please follow and like us:
Pin Share