Stațiunea din România, cu cel mai pur aer din Europa, pe care o adorau părinții și bunicii noștri pe vremuri, a fost lăsată în ruine. Perla turismului românesc a ajuns de nerecunoscut astăzi

Stațiunea din România, cu cel mai pur aer din Europa, pe care o adorau părinții și bunicii noștri pe vremuri, a fost lăsată în ruine. Perla turismului românesc a ajuns de nerecunoscut astăzi

Stațiunea din România, cu cel mai pur aer din Europa, pe care o adorau părinții și bunicii noștri pe vremuri, a ajuns o ruină. Cine știa cum arăta la un moment dat și ajunge acum în zonă cel mai probabil nu o să mai recunoască nimic.

Stațiunea din România, cu cel mai pur aer din Europa a fost lăsată în ruine

România are o mulțime de stațiuni care au ajuns să fie celebre și peste hotare. De asemenea, unele locuri din țara noastră au ajuns la inimile turiștilor străini. Exemplu sunt chiarMaramureșul, dar și Delta Dunării.

Dacă unele locuri au reușit să strălucească decenii întregi și se bucură și în prezent de un număr record de turiști, iată că altele nu au avut atât de mare noroc. Sunt stațiuni care au ajuns în paragină și se pare că șansele ca acestea să mai renască vreodată sunt destul de mici.

Într-adevăr, unele stațiuni, în special cele balneare, au reușit să renască din propria cenușă. Totuși, nu toate s-au bucurat de aceleași oportunități. Stațiunea din România cu cel mai pur aer din Europa și care a fost lăsată în ruine este stațiunea balneo-climaterică Soveja.

Poate numele ei îți spune ceva. Asta în contextul în care înainte de Revoluția din 1989 atrăgea turiștii ca un magnet. Aici existau peste 325 de locuri de cazare, iar de cele mai multe ori erau și pline. Totodată, aglomerația era cuvântul cheie în zonă.

Ce s-a întâmplat cu stațiunea Soveja

În prezent, stațiunea se află în în subordinea Uniunii Generale a Sindicatelor. Iar deși mai sunt lucruri care pot fi salvate, iar stațiunea ar putea să renască, se pare că nu s-au făcut prea multe eforturi în acest sens.

Stațiunea din România cu cel mai pur aer din Europa care a fost lăsată în ruine era adorată de bunicii și părinții noștri. Oamenii care veneau aici se întorceau și a doua oară. Iar așa, stațiunea Soveja și-a câștigat și titlul de ”perlă a turismului românesc”.

Declinul s-a produs în urmă cu mai bine de 30 de ani. Mai exact, odată cu Revoluția de la 1989, treptat, locul a ajuns în paragină. Și nici sindicatele nu ar fi făcut prea mult, notează cei de la ziaruldevrancea.ro.

Astfel, cine ajunge acum aici va vedea însă doar ruine. Și se pare că lucrurile s-ar putea schimba. Condiția ar fi însă ca autoritățile să intervină și să facă niște demersuri legale în acest sens, mai precizează sursa citată.

Please follow and like us:
Pin Share