Ce este “laptele auriu”, remediul cu beneficii multiple. Conține doar două ingrediente pe care le ai în bucătărie

Ce este “laptele auriu”, remediul cu beneficii multiple. Conține doar două ingrediente pe care le ai în bucătărie

Iată o rețetă ayurvedică pe bază de turmeric, numită “Lapte auriu”, folosită pentru tratarea inflamațiilor. Cum ar fi cazul artritei și bursitei, dar este ideala și pentru întărirea sistemului imunitar, conform fitoterapeutului Rosemary Gladstar. Iată cum se prepară:

Ingrediente:

1/4 cană de pudră de curcuma;ulei de migdale;lapte (de vacă, de migdale sau de nuca de cocos);miere (opțional).Cum să scapi de durerile de articulații. Remediii la îndemâna oricui

Mod de preparare:

Amestecați pudră de curcuma cu 1/2 de cană de apă. Puneți amestecul într-o crăticioară pe foc și lăsați-o să dea în clocot la foc domol, până când amestecul se transformă într-o pastă groasă. Lăsați apoi la răcit, turnați compoziția într-un borcan de sticlă și păstrați la frigider.

Mod de utilizare:

Pentru o porție, amestecă într-un blender 1/2 până la 1 lingură de pastă de curcuma, 1 linguriță de ulei de migdale și 1 cană de lapte. Adăugați miere pentru îndulcire si amestecați până se transformă într-o băutură spumoasă.

Puteți adauga si alte plante la această rețetă de bază. Tot ce trebuie făcut este să le fierbeți alături de curcumă. Printre alte plante tonice se numără ghimbirul și scorțișoara.

 

sursa: Almanah Online

Please follow and like us:
Pin Share