Marele plan pus în mișcare de România și Turcia. Costă 934 milioane de dolari și e o adevărată lovitură pentru Europa de Est

Marele plan pus în mișcare de România și Turcia. Costă 934 milioane de dolari și e o adevărată lovitură pentru Europa de Est

România va achiziționa 1.059 de blindate militare Cobra II pentru care va plăti turcilor de la Otokar suma de 934 milioane de dolari. Aproximativ 800 dintre autovehiculele militare vor fi produse în țara noastră.

Marele plan pus în mișcare de România și Turcia

Reprezentanții companiei de autovehicule civile și militare Otokar au anunțat că au câștigat în România o licitație pentru furnizarea de vehicule blindate pe roți.

În baza unui contract în valoare totală de 934 de milioane dolari, turcii vor furniza țării noastre celebrul lor vehicul blindat pe roți Cobra II 4×4.

Acordul prevede producția și livrarea a 1.059 de unități Cobra II și a unor unități logistice. Primele 278 de unități vor fi produse în Turcia, iar restul de 781 în România, unde urmează să fie construită o unitate de producție.

Potrivit presei din Turcia, conducerea Otokar a primit o scrisoare de la Ministerul Apărării din România prin care a fost anunțată că a câștigat licitația.

”Programul și bugetul final pentru achiziție vor fi stabilite la finalul negocierilor contractuale dintre Romtehnica și Otokar”, se arată într-un anunț publicat pe portalul de ştiri militare turc savunmasanayist.com.

Noile blindate cu care va fi înzestrată Armata Română sunt multifuncționale și au fost concepute de turcii de la Otokar pentru a fi utilizate în condiții moderne de luptă.

Cobra II este o platformă blindată 4×4 modernizată care are 4,3 metri în lungime, 2,1 metri în lățime și 1,8 metri în înălțime. Față de alte blindate, aceasta este mult mai ușor de manevrat și se poate deplasa pe diverse terenuri.

Mai mult, autovehiculul este echipat cu un sistem de control al șasiului de ultimă generație și cu asistență electronică pentru șofer, fapt ce facilitează manevrabilitatea și stabilitatea în diverse condiții.

Totodată, COBRA II oferă diverse opțiuni în ceea ce privește armamentul și sistemele de supraveghere și asta pentru că este dotat cu mitraliere de 7,62 mm și 12,7 mm, precum și cu sisteme modulare care permit integrarea de rachete antitanc și armament automat.

Please follow and like us:
Pin Share