FCSB și Juventus sunt performerele Europei. Detaliul comun care le leagă pe cele două echipe în competițiile continentale

FCSB și Juventus sunt performerele Europei. Detaliul comun care le leagă pe cele două echipe în competițiile continentale

FCSB a obținut o victorie uriașă în Europa League. Campioana României a învins cu 1-0 la PAOK Salonic și are șase puncte din două meciuri în a doua competiție europeană intercluburi.

Juventus a întors scorul tot în zece oameni

Victoria FCSB-ului este cu atât mai mare cu cât echipa lui Gigi Becali a jucat în inferioritate, din minutul 56. Darius Olaru a primit două cartonașe galbene și a fost eliminat de pe teren.

FCSB a rezistat cu un om mai puțin pe teren și a plecat cu toate cele trei puncte din Grecia. O performanță uriașă, pe care o singură echipă a mai obținut-o în toate cele trei competiții europene, în acest sezon.

Doar Juventus Torino a mai învins în deplasare, în inferioritate. La Lepizig, italienii au jucat din minutul 59 în zece oameni, după ce Di Gregorio a fot eliminat. În acel moment, scorul era 1-1. Leipzig a făcut 2-1, dar Juve a întors meciul și a câștigat cu 3-2.

Barcelona, Lille și Sturm Graz au pierdut în inferioritate

În primele două faze din Liga Campionilor, Liga Europa și Conference League au mai jucat și alte echipe în inferioritate. Barcelona a pierdut la Monaco, Sturm Graz a fost învinsă la Brest, Lille la Sporting Lisabona.

Tot în zece oameni a învins Tottenham în prima etapă din Europa League. Victoria a fost însă acasă. Radu Drăgușin și-a lăsat echipa în zece oameni, chiat în minutul 8, însă Tottenham câștigat cu 3-0 în fața lui Qarabag.

Cartonașe roșii au mai fost la meciul Shamrock Rovers – Apoel Nicosia 1-1 (roșu la gazde) și la partida Molde – Larne 3-0 (roșu la oaspeți).

Becali l-a felicitat, fotbalistul e nemulțumit

Eliminarea lui Darius Olaru nu l-a nemulțumit pe Gigi Becali. Ba din contră. “Îl felicit acum că a luat roșu. De ce, păi dacă el era în teren, cine știe ce se întâmpla, că era alta soluția, poate ne băteau. Acum a făcut o perfecțiune. Bravo, tată, ai știut, ai luat roșu ca să se termine 1-0”, a spus Gigi Becali la finalul partidei.

Olaru va lipsi, cel mai probabil un singur meci, fiind eliminat după două galbene. El nu va putea evolua la Glasgow, în partida cu Rangers, programată la 24 octombrie.

Deși patronul l-a lăudat, Olaru consideră că a fost eliminat eronat. “Arbitrul a inventat acel cartonaș roșu. Am mers 30-40m cu om în spate, m-a împins, iar când am picat pe minge mi-a dat galben foarte ușor, așa cum s-a întâmplat la primul cartonaș galben”, a spus Olaru după meci.

Please follow and like us:
Pin Share