Planta care purifică foarte eficient aerul din casă. A fost testată și de NASA, o găsești și în România și se îngrijește foarte ușor

Planta care purifică foarte eficient aerul din casă. A fost testată și de NASA, o găsești și în România și se îngrijește foarte ușor

Planta care purifică foarte eficient aerul din casă. A fost testată și de NASA, o găsești și în România și se îngrijește foarte ușor. Floarea este considerată ca fiind decorativă prin frumusețea și eleganța frunzelor sale.

Floarea care curăță extraordinar de bine aerul din locuință. E recomandată de NASA, se poate cumpăra din țara noastră și e ușor de întreținut

Floarea care curăță extraordinar de bine aerul din locuință. E recomandată de NASA, se poate cumpăra din țara noastră și e ușor de întreținut. Specialiștii transmit că există 120 de specii din această plantă minune.

Se numește Dracaena, originea denumirii sale venind de la cuvântul grec „drakaina”, care înseamnă femininul dragonului. Planta este perfectă pentru interior nu doar datorită frumuseții sale, ci și pentru calitățile pe care le are.

Experții de la NASA au realizat un studiu prin care au demonstrat faptul că este un adevărat purificator de aer. Are abilitatea de a elimina foarte mulți compuși chimici din casă, cum ar fi: benzenul, formadelhida, xilena și tricloretilena.

Toate aceste substanțe pot provoca multe probleme de sănătate, printre care se numără durerile de cap, anemia, bolile de rinichi și bolile de măduvă. De asemenea, pot duce la favorizarea unor probleme de ordin respiratoriu.

„Dracaena este o plantă foarte flexibilă în ceea ce privește iluminarea, putând crește în condiții variate, de la lumină slabă până la lumină puternică. Planta are și o rezistență impresionantă la secetă.

Spre deosebire de alte plante, dracaena produce oxigen și absoarbe dioxidul de carbon în timpul nopții, făcând-o un excelent purificator de aer de interior când dormim”, a declarat horticultorul Ștefan Marinescu pentru Adevărul.

Cum se îngrijește planta care purifică aerul din casă

Dracaena este o plantă ornamentală care nu este doar frumoasă, ci și foarte ușor de îngrijit. Aparține familiei Asparagaceae și nu are nevoie de o udare frecventă, ci undeva la 7-14 zile astfel încât pământul să se usuce între cele două udări.

Specialiștii recomandă să se pulverizeze apă pe frunze din când în când pentru a se menține umiditatea ambietală ridicată. E o floare tropicală care adoră temperaturile mai ridicate. Preferă locurile cu o lumină medie.

În cameră ar fi bine să fie o temperatură de minimum 18 grade Celsius și de maximum 28 de grade Celsius. Mai mult decât atât, trebuie evitate fluctuațiile bruște în ceea ce privește temperatura din apartament.

De asemenea, fertilizarea se face la 2-4 săptămâni cu un fertilizator ideal pentru plantele cu frunze. Înmulțirea se face prin butășire. În concluzie, Dracaena joacă un rol important în locuință pentru că crește umiditatea, aspect care poate ajuta la controlarea problemelor respiratorii.

Cercetările care au fost efectuate de-a lungul timpului de Universitatea Agricolă din Norvegia arată că utilizarea plantelor de interior ajută la scăderea incidentelor de răceli, piele uscată, tuse uscată și gureri în gât.

Please follow and like us:
Pin Share