Magnatul care dă semnalul că vine criza mondială. A efectuat vânzări în valoare de 2 miliarde de dolari

Magnatul care dă semnalul că vine criza mondială. A efectuat vânzări în valoare de 2 miliarde de dolari

În ultimii ani, s-a tot vorbit despre venierea unei noi crize mondiale și asta pentru că economia lumii a fost destabilizată de războaiele din Ucraina și Israel, bulversarea pieței energetice și petroliere internaționale, dar și de blocajul transportului maritim din Canalul Suez.

Michael Dell, magnatul care dă semnalul că vine criza mondială

Discuțiile despre o nouă criză mondială au fost reluate recent, după ce magnatul american Michael Dell și-a vândut o parte din acțiunile companiei sale IT Dell Technologies pentru suma de 1,2 miliarde de dolari.

Anterior, în perioada 19-23 septembrie 2024, fondatorul companiei Dell și-a vândut 10 milioane de acțiuni, pentru suma de 1,17 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.

Vânzările masive ale acțiunilor le-a atras atenția analiștilor din piețele internaționale, însă Dell nu a oferit nicio explicație cu privire la aceste tranzacții.

În timp ce motivul vânzărilor acțiunilor Dell rămâne necunoscut, foarte mulți oameni din piață se întreabă dacă nu cumva ele prevestesc o nouă criză economică mondială. 

Speculațiile au fost alimentate și de faptul că în luna august, Michael Dell a decis să își reducă echipa de vânzări, iar la începutul acestei luni a anunțat că va continua să diminueze locurile de muncă pe fondul presiunii pe marja de profit.

Totodată, conducerea companiei Dell le-a cerut agenților de vânzări care lucrau până acum remote să revină la birou cinci zile pe săptămână.

Cu toate acestea, mișcarea lui Michael Dell ar putea fi interpretată ca făcând parte dintr-o strategie mai amplă din portofoliul său și asta pentru că activitatea de tranzacționare în jurul acțiunilor pare atenuată.

Concret, în ultimele cinci zile de tranzacționare, prețul acțiunilor DELL a crescut cu 0,74% și a scăzut cu doar 0,33% în timpul tranzacționării în afara orelor de program.

Mai mult, compania de tehnologie a început să înregistreze o creștere a cererii de servere care pot face față cerințelor de rulare a aplicațiilor de inteligență artificială.

Please follow and like us:
Pin Share