Lionel Scaloni, decizie oficială în privința lui Leo Messi! Jucătorul surpriză convocat de selecționerul Argentinei

Lionel Scaloni, decizie oficială în privința lui Leo Messi! Jucătorul surpriză convocat de selecționerul Argentinei

Argentina revine în preliminariile sud-americane pentru Cupa Mondială din 2026. Campioana mondială va juca, împotriva Venezuelei şi Boliviei, programate săptămâna viitoare. Venezuela – Argentina este pe 10 octombrie, iar Argentina – Bolivia pe 15 octombrie.

Messi revine la națională după trei luni

Selecționerul Lionel Scaloni a făcut convocările pentru aceste partide. Argentinienii au o veste bună și una rea. La națională revine Lionel Messi, care s-a accidentat grav în finala Copei America 2024, câștigată de echipa sa în fața Columbiei. Fără Messi, Argentina a pierdut, la Barranquila, în fața aceleași Columbii, luna trecută.

Vestea rea este că Argentina nu poate conta pe portarul titular din ultimii patru ani. Emiliano Martinez a fost suspendat de FIFA, după incidentele din meciurile cu Chile şi Columbia, tot din preliminariile CM 2026.

Dibu Martinez este suspendat

În meciul cu Chile, Martinez a sărbătorit victoria făcând un gest obscen cu trofeul, același ca după câştigarea Cupei Mondiale din 2022 în Qatar. Nu s-a potolit și, după înfrângerea cu Columbia, portarul lui Aston Villa a lovit o cameră de televiziune locală.

Pentru aceste derapaje comporatamentale, goal-keeperul de 32 de ani a primit o suspendare de două meciuri. Absența lui este notabilă ținând cont că Dibu a jucat de 47 de ori pentru naționala Argentinei, toate aceste meciuri fiind din 2021 încoace. O perioadă în care, practic, n-a avut rival la prima reprezentativă.

Marseille dă trei jucători la naționala Argentinei

Cel mai probabil în locul lui Martinez va apăra Geronimo Rulli, fost la Villareal și Ajax. El a fost în lotul naționalei și la CM 2022 și la Copa America 2021 și 2024. Deși a ajuns la 32 de ani, Rulli are doar patru selecții la națională.

Geronimo joacă acum la Marseille, formație care ocupă locul trei în Ligue 1 și care dă trei jucători în lotul campioanei mondiale. În afara lui Rulli, mai sunt fundașul Balerdi și atacantul Carboni.

Marseille este a doua echipă, după Atletico Madrid, cu cea mai consistentă prezență la naționala Argentinei. Echipa lui Simeone îi trimite la lot pe Musso, Montiel, De Paul și Alvarez.

Nico Paz, surpriza lui Scaloni

Surpriza din lotul campioanei mondiale este prezența în lot a atacantului de 20 de ani, Nico Paz, de la Como. Acesta aparține de Real Madrid, dar a fost împrumutat la nou promovata în Serie A.

Paradoxal însă, deși este un jucător cu profil ofensiv, Paz nu a marcat niciun gol în acest sezon. Nico Paz este singurul debutant din lotul lui Scaloni.

Lotul Argentinei:

ORTARI: Juan Musso (Atletico Madrid), Walter Benítez (PSV Eindhoven), Gerónimo Rulli (Marseille)

FUNDAȘI Gonzalo Montiel (Sevilla), Nahuel Molina (Atletico Madrid), Cristian Romero (Tottenham), Germán Pezzella (River Plate), Leonardo Balerdi (Marseille), Nicolás Otamendi (Benfica), Lisandro Martínez (Manchester United), Nicolás Tagliafico (Lyon), Marcos Acuña (River Plate)

MIJLOCAȘI: Leandro Paredes (Roma), Alexis Mac Allister (Liverpool), Enzo Fernández (Chelsea), Giovani Lo Celso (Betis Sevilla), Nico Paz (Como), Thiago Almada (Botafogo), Exequiel Palacios (Leverkusen), Rodrigo De Paul (Atletico Madrid).

ATACANȚI: Lionel Messi (Inter Miami), Nicolás González, Alejandro Garnacho (Manchester United), Valentín Carboni (Marseille), Julián Álvarez (Atletico Madrid), Lautaro Martínez (Inter Milano)

 

Please follow and like us:
Pin Share