Prima mașină electrică 100% românească a rupt tot la Salonul Auto București. Costă sub 10.000 de euro

Prima mașină electrică 100% românească a rupt tot la Salonul Auto București. Costă sub 10.000 de euro

Prima mașină electrică 100% românească a rupt tot la Salonul Auto București. Costă sub 10.000 de euro. Cei care sunt interesați să cumpere aceste model de autoturism beneficiază de o ofertă complet neașteptată.

Primul autoturism electric construit în România i-a cucerit pe cei prezenți la Salonul Auto București. Are un preț mai mic de 10.000 de euro

Primul autoturism electric construit în România i-a cucerit pe cei prezenți la Salonul Auto București. Are un preț mai mic de 10.000 de euro. Producătorul a dat lovitura la evenimentul care a avut loc în perioada 1-6 octombrie.

Românii care au ajuns la Romexpo la începutul lunii au putut vedea cum arată mașina ce poate fi condusă de persoanele care au peste 16 ani. Aceasta este fabricată pe teritoriul țării noastre și se bucură de o ofertă specială.

Se numește CityZEN și reprezintă alegerea ideală pentru adolescenți, dar și pentru cei care vor să aibă grijă de mediul înconjurător. Se încadrează perfect în traficul urban, fiind perfectă pentru deplasările extraurbane scurte.

Această mașină electrică este realizată de brandul de electronice românesc Allview. Răspunde nevoilor oamenilor inclusiv când vine vorba de preț. Costul pleacă de la suma de 8.760 euro, cu TVA inclus, prin Programul Rabla Plus, conform mobilissimo.ro.

Cei care trec pragul evenimentului de la Romexpo beneficiază de o ofertă exclusivă din partea echipei Allview Auto. Vizitatorii standului pot primi un voucher de 200 euro la achiziția vehiculului electric, ce poate fi folosit la achiziția de dotări opționale.

Cum arată și ce dotări are CityZEN

CityZEN, prima mașină electrică 100% românească, are un aspect foarte plăcut. Cântărește 795 de kilograme cu tot cu baterie, având un ampatament de 2050 mm. Autoturismul vine echipat cu închidere centralizată, geamuri electrice și suspensie fixă în spate.

De asemenea, printre dotări se mai numără și suspensia independentă McPherson în partea din față. Are comenzi pe volan, ABS, EBD, în timp ce bateria este de tip Lithium Iron Phosphate (BMS), cu autonomie de până la 170 km.

Autoturismul se bucură de 20 de cai putere, ceea ce înseamnă că poate atinge o viteză maximă de 90 km/h. Bateria este de 13.7 kW, iar consumul ajunge la circa 8 kW / 100 km. Totodată, mașina electrică românească are airbag șofer, aer condiționat și închidere centralizată cu telecomandă pe cheie.

Sursa menționată mai sus mai arată că CityZEN vine echipată cu centru de infotainment cu două ecrane de 10.25”, comenzi pe volan (audio, volum, butoane preluare / închidere apel), oglinzi retrovizoare electrice și închiderea și deschiderea geamurilor din telecomandă.

Mai mult decât atât, mașina are o baterie de capacitate extinsă, ce oferă o autonomie de până la 220 km în oraș, sistem camere de asistență la parcare cu vizualizare 360°, senzori parcare față și spate și jante aluminiu.

Please follow and like us:
Pin Share