Meteorologii Accuweather anunță o vreme surprinzătoare de Crăciun și Revelion în București și în celelalte orașe din România. Pe ce dată vin zăpezile în decembrie

Meteorologii Accuweather anunță o vreme surprinzătoare de Crăciun și Revelion în București și în celelalte orașe din România. Pe ce dată vin zăpezile în decembrie

România se va confrunta cu o vreme surprinzătoare de Crăciun și de Revelion în București și în cele mai importante orașe din țară. Data la care vin zăpezile în prima lună de iarnă.

Vreme surprinzătoare de Crăciun și Revelion în București și în celelalte orașe din România. Pe ce dată vin zăpezile în decembrie, conform meteorologilor Accuweather

Primele estimări ale meteorologilor în privința vremii din următoarele luni vin cu date surpriză. În București, primele precipitații solide își vor face prezența încă de la mijlocul lunii viitoare.

Mulți se întreabă ce vreme vom avea de Crăciun și de Revelion în Capitală. Datele din prezent spun că luna cadourilor debutează cu o vreme mai caldă decât cea obișnuită.

Treptat, odată cu apropierea sărbătorilor, se va răci. Astfel, pe 9 decembrie se anunță prima ninsoare cu depunere de strat de zăpadă în București. Nu vor fi nămeți, însă cetățenii pot simți apropierea Crăciunului.

Până de sărbători, în Capitală se mai anunță 5-6 zile cu precipitații mixte (ploaie, lapoviță și ninsoare), în intervalul 12 – 18 decembrie. Apoi, de Crăciun vremea va fi una frumoasă, însorită, însă rece. Ziua nu vom avea mai mult de 1-2 grade, iar noaptea va fi îngheț: -6…-7 grade.

Iubitorii de zăpadă din Ardeal vor fi mult mai norocoși. Aici, răcirea din debutul lunii decembrie va fi una mult mai accentuată. Astfel, imediat după Moș Nicolae, locuitorii din Cluj-Napoca și Brașov pot avea parte de peisaje de poveste.

Vreme surprinzătoare de Crăciun și Revelion în București și în celelalte orașe. Sursa foto: Accuweather.com

În orașul de sub Tâmpa se anunță lapovițe și apoi ninsori aproape zi de zi din 8 până în 18 decembrie. Apoi, de Crăciun, vremea se ameliorează sub aspectul precipitațiilor, dar va fi rece.

Vremea va fi similară și în Cluj-Napoca, acolo unde se anunță o răcire accentuată din 7 decembrie. Vremea rece va fi însoțită și de ninsori, unele mai abundente spre mijlocul lunii.

Cum va fi vremea în Iași, Constanța și Timișoara

În estul țării, iarna vine din a doua săptămână a lunii decembrie. În jurul datei de 11 a primei luni de iarnă, se anunță ninsori cu depunere de strat de zăpadă în Iași. Apoi, de Crăciun, cerul se va degaja, dar va fi foarte rece: 0 grade ziua și -8 noaptea.

Vestul țării, o zonă în care iarna vine de regulă mai târziu, va avea o lună decembrie foarte umedă, cu multe precipitații. Șansele să se depună strat de zăpadă sunt mici, date fiind maximele de peste 4-5 grade. Primii fulgi de zăpadă la Timișoara, așteptați după 10 decembrie, vor fi amestecați cu stropi de ploaie și lapoviță.

La malul mării, vremea se răcește după mijlocul lunii decembrie. Se anunță precipitații sub toate formele. Spre deosebire de celelalte orașe, în Constanța ar putea să ningă slab de Crăciun, conform datelor Accuweather.

Please follow and like us:
Pin Share