Cine o să conducă fotbalul din București după radierea AMFB?! Foști și actuali arbitri FIFA, printre posibilii candidați

Cine o să conducă fotbalul din București după radierea AMFB?! Foști și actuali arbitri FIFA, printre posibilii candidați

Instanța din România a dizolvat AMFB pe 26 septembrie. O nouă asociație ar urma să fie înființată după radierea forului condus de Marian Lumânare, iar FANATIK a aflat în exclusivitate lista posibililor candidați pentru postul de președinte.

Cine o să conducă fotbalul din București după radierea AMFB?! Foști și actuali arbitri FIFA, printre posibilii candidați

AMFB este istorie pentru fotbalul bucureștean, dar și cel românesc. Asociația Municipală de Fotbal București a fost dizolvată de instanță printr-o decizie definitivă, care a fost comunicată joi, 26 septembrie.

FRF a înființat o comisie care să permită continuitatea activității fotbalistice din București după dispariția forului condus de Marian Lumânare și Claudiu Baboia.  Totuși, este o chestiune de timp până când o nouă asociație va fi înființată după dizolvarea Asociației Municipale de Fotbal București.

O să urmeze și alegerea unui nou președinte în fruntea fotbalului din București, după ce noua asociație va fi trecută în registru și va fi afiliată la FRF. FANATIK a aflat cine sunt posibilii candidați la postul de președinte al noului AMFB.

Din informațiile site-ului nostru, posibilii candidați la postul de președinte al noului AMFB sunt Florin Chivulete, Vasile Avram, Viorel Sandu, Marian Lumânare, Marcel Bîrsan și Ilie Drăgan.

Cine sunt posibilii candidați la postul de președinte AMFB

Florin Chivulete este un fost arbitru român. Fostul „central” a rămas în memoria publicului românesc prin cazul „Folcloristelor” din iulie 2000, după un meci de Cupa Intertoto dintre Ceahlăul și Austria Viena.

Arbitrul Stephane Moulin din Franța a reclamat la acea vreme că organizatorii le-au adus la masă patru fete. Lui Florin Chivulete i s-a retras ecusonul FIFA, fiind suspendat și retrogradat în Divizia B în urma scandalului.

Un alt potențial candidat pentru postul de președinte este Vasile Avram, fost „central” și președinte al CCA. Și acesta a fost implicat într-un scandal în fotbalul românesc în 2011, atunci când procurorii au demonstrat că a primit 19.000 de euro mită de la Sorin Țerbea.

Fostul șef al CCA a fost condamnat la trei ani cu executare, însă a stat doar opt luni după gratii. În momentul condamnării, Vasile Avream peste 60 de ani și astfel a executat doar o treime din pedeapsă.

Din informațiile FANATIK și Sandu Viorel este unul dintre foștii arbitri care ar putea intra în cursa pentru postul de președinte AMFB. Acesta este un contestatar aprig al lui Răzvan Burleanu, iar acest detaliu se poate observa și pe conturile oficiale ale fostului „central”.

Pe lista posibililor candidați la postul de președinte este și Ilie Drăgan. Acesta a candidat în trecut la mai multe posturi din fotbalul românesc, chiar s-a înscris în lupta pentru președinția FRF cu Răzvan Burleanu în 2018, însă nu a primit niciun vot.

Marcel Bîrsan, propunere surpriză pentru postul de președinte al noului AMFB

Rămâne de văzut dacă în lupta pentru postul de președinte AMFB va intra și Marian Lumânare. Acesta a condus fotbalul bucureștean în ultimii opt ani împreună cu Claudiu Baboia, care al fost secretarul general a forului până în momentul dizolvării.

Din informațiile site-ului nostru mai multe cluburi din Liga 4 îl propun pe Marcel Bîrsan pentru postul de președinte AMFB. „Centralul” FIFA este un candidat integru, fiind în fruntea CMA București în ultimii trei ani, iar acest fapt îi oferă dreptul să candideze, conform statului FRF.

Marcel Bîrsan este o persoană respectată de cluburile afiliate AMFB, care îl apreciază pentru modul în care lucrurile s-au derulat la CMA București în ultimii ani. Acesta are o relație bună și cu FRF, arbitrând două finale ale Cupei României în ultimii cinci ani.

Decizia nu este una ușoară pentru „centralul” din SuperLiga și rămâne de văzut dacă va accepta candideze, ținând cont că Marcel Bîrsan încă este în activitate.

Please follow and like us:
Pin Share