Cât timp ar trebui să stai la duș, de fapt. Greșeala pe care o fac mulți, de asta apar aceste probleme

Cât timp ar trebui să stai la duș, de fapt. Greșeala pe care o fac mulți, de asta apar aceste probleme

Cât timp ar trebui să stai, de fapt, la duș, conform specialiștilor. Multe persoane fac această greșeală, însă pot avea parte de probleme serioase. Ce spun experții?

Cât timp ar trebui să stai la duș. Mulți fac această greșeală

În timp ce unele persoane preferă să facă un duș rapid, altele petrec mult timp sub jetul de apă. Ce spun, însă, specialiștii, despre timpul petrecut la duș?

Dușurile făcute de câteva ori pe săptămână sau chiar zilnic ajută la menținerea sănătății și a igienei generale. Cu toate acestea, nu este bine să petrecem prea mult timp la duș, întrucât acest lucru poate duce la probleme cu pielea.

Deși dușurile lungi și fierbinți pot fi plăcute pentru multe persoane, acestea nu sunt recomandate deoarece pot provoca îndepărtarea uleiurilor naturale de pe piele și păr, precum și la uscarea și iritarea acestora.

Este mai bine ca timpul petrecut în duș să fie echilibrat, iar temperatura moderată. Acest lucru poate avea avantaje nu doar pentru sănătate, ci și pentru mediu sau chiar pentru propriul buget.

Pentru a te asigura că nu petreci prea mult timp la duș, poți ține cont de niște obiceiuri simple. De exemplu, utilizarea unui temporizator sau a unui cap de duș potrivit poate reprezenta un pas înainte.

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA (CDC) recomandă ca un duș să dureze, în medie, 8 minute. Cei care petrec mai mult de 15 minute sub jetul de apă ar trebui să țină cont de riscurile la care se expun.

Timpul maxim recomandat de duș este de aproximativ 5 până la 10 minute. În acest timp, pielea va fi curățată și hidratată suficient, astfel că nu este nevoie să stai mai mult.

“Pielea noastră are nevoie de apă, la fel ca și corpul nostru, dar dacă facem duș în exces sau prea puțin, atunci poate avea consecințe”, a spus medicul dermatolog Dr. Edidiong Kaminska, potrivit Healthline.com, citat de libertatea.ro.

De ce nu trebuie să stai prea mult la duș

De asemenea, multe persoane nu au nevoie să se spele zilnic pe cap, ci de aproximativ două ori pe săptămână, în cele mai multe cazuri. Nii temperatura apei nu trebuie să fie prea caldă, chiar dacă este frig afară, deoarece poate usca pielea. În schimb, temperatura trebuie să fie mai aproape de caldă și nu de fierbinte.

Mai mult, parfumurile și aromele pe care le conțin gelurile de duș pot duce la uscarea pielii. Pentru a evita această problemă, e bine să optezi pentru săpunuri blânde, care nu conțin prea multe parfumuri. Există unele produse speciale, etichetate ca “pentru pielea sensibilă” sau “hipoalergenic”, care sunt recomandate.

Uscarea reprezintă, de asemenea, un aspect important. Atunci când te usuci cu prosopul, e bine să faci acest lucru prin tapare și nu prin frecare. După duș, poți aplica o cremă hidratantă fără parfum.

Please follow and like us:
Pin Share