Afacerea cu care au un succes nebun doi români întorș din Spania. Din ce fac bani: “Deja a început să le meargă bine. E top!”

Afacerea cu care au un succes nebun doi români întorș din Spania. Din ce fac bani: “Deja a început să le meargă bine. E top!”

După ce au muncit zeci de ani în Spania, doi români s-au gândit să vină în țara lor cu o afacere care le-a adus succes și aici. Plantele ornamentale și arborii exotici au început să fie tot mai căutate în România, astfel că Florida și Mihai au decis să producă și la noi.

Afacerea cu care au dat lovitura doi români întorși din Spania

Chiar dacă acestea sunt obișnuite cu o climă blândă, românii au reușit să le adapteze perfect pe meleagurile noastre. Prin această afacere ei au deschis noi oportunități de afaceri și pentru mulți români, scrie Observator.

Plantele precum bananierii, măslinii seculari sau palmierii s-au adaptat cu brio temperaturilor din țara noastră. Dacă aruncăm o privire în județul Bihor, aici pot fi cumpăraţi măslini seculari care se vând chiar și cu 15.000 de lei.

Pe măsură ce iernile devin tot mai blânde, tot mai multe persoane aleg să își decoreze curțile cu măslini, palmieri sau bananieri. Oferta este în continuă extindere, iar mii de plante și copaci exotici sunt transportați în satul Homorog, din județul Bihor, din cele mai îndepărtate regiuni ale globului.

Românii, cuceriți de plantele exotice

„Doar din Spania aducem noi. Având în vedere că urmează perioada de iarnă şi că nu ştim exact cum vor fi iernile viitoare, dacă temperatura scade mai tare de -15 grade, noi recomandăm să se protejeze. Există o husă antiîngheţ, un material care se pune peste ei”, spune pentru Observator Florida Andreica.

După ce au muncit ani de zile în Spania, Florida și Mihai s-au întors acasă și și-au investit economiile într-o afacere cu plante ornamentale. Pe terenul lor de două hectare, au creat un adevărat colț tropical, cu mii de ghivece cu plante și arbuști exotici.

„Preferă şi căldura, dar le merge bine şi la noi în ţară. Deja a început să le meargă bine şi granzilor şi kakiilor, pe lângă smochini. Deci măslinul nu mai vorbim, e top”, adaugă Florida Andreica.

În stațiunea Băile Felix, din același județ, chiar și bananele au început să se coacă, însă acestea sunt tăiate înainte de maturizare pentru a proteja copacii, mai scrie Observator.

 „Conservarea se face prin tăierea la un nivel de 80 de centimetri, de la nivelul solului. Îmbrăcaţi în folie şi cu frunză uscată. Ar trebui să fie într-un mediu închis, în anumite baloane sau în anumite solarii”, a explicat pentru sursa citată Cristi Opronoiu, administrator complex balnear.

Prețul unui măslin pornește de la 400 de lei, similar cu cel al unui palmier mic, dar exemplarele mai mari pot costa până la 15.000 de lei.

Please follow and like us:
Pin Share